SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım'da yine uyarı kağıtları dağıtıyor!

Rus işgal güçleri, Kırım'da Kırım Tatarlarına uyarı kağıtları dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2023 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım'da yine uyarı kağıtları dağıtıyor!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Büyükonlar kasabasında işgal güçleri, Kırım Tatarlarına "izinsiz eylemlere katılmanın kabul edilemez olduğuna dair” uyarı kağıtları dağıttı.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatının bildirdiğine göre uyarı kağıtları, Kırım Tatar siyasi tutsakları Rüstem Emiruseinov ve Arsen Abhairov’un yaşlı anne babalarına, Kırım Dayanışması muhabiri Kulamet İbraimov, 64 yaşındaki Şaide Katık, 61 yaşındaki Zera Sativaldiyeva ve Yunus Veliyev’e getirildi. Uyarı kağıdı alan Kırım Tatarları, birkaç gün önce siyasi tutsaklar için düzenlenen dua merasimine katılmışlardı.

RUS HAPİSHANESİNDE ALIKONULAN KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAĞA UYARI KAĞIDI

Aynı gün uyarı kağıdı, 17 yıl hapse mahkum edilen ve birkaç yıldır alıkonulan siyasi tutsak Emil Ziyadinov’un evine de getirildi. Siyasi tutsağın eşi, “Polis görevlisi, Emil Ziyadinov ile görüşmek istediğini söyledi. Annem onu göremeyeceklerini söyledi. Nedenini sorduğunda Emil’in hapishanede olduğunu söyledi. Ondan sonra polis gitti.” diye anlattı.

İŞGALCİLER SİYASİ TUTSAKLARIN EBEVEYLERİNİ DE RAHAT BIRAKMIYOR 

Siyasi tutsak Rüstem Emiruseinov’un babası Reşat Emiruseinov, “Bana: ‘Uçak, insansız hava araçlarının uçtuğunu gördünüz mü?’ diye sordular. Eşimin de çıkmasını talep ettiler, ama o ağır hasta ve yürüyemiyor. Avluya girip onu camdan görmek istediler, ama eşim hasta olduğu için endişelenmesini istemediğinden ben girmelerine izin vermedim.” dedi.

BAĞIMSIZ BASINA BASKI

Kırım Dayanışması muhabiri Kulamet İbraimov kendisine uyarı kağıdının verilmesini, “Söz konusu uyarıyı bağımsız gazetecilere baskı uygulama girişimi olarak görüyorum. Burada yaşananları 2014’den beri herkese duyuruyoruz. Benim dışımda 6 aileye daha uyarı kağıdı verildi. Ama bu bana ve faaliyetlerine engel olamayacak.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.