SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım'da "sabotaj" bahanesiyle 10 Kırım Tatarını alıkoydu!

Rus işgali altındaki Kırım’da, işgalciler "sabotajcı arama" bahanesiyle Şubat 2023'ten bu yana 10 Kırım Tatarını alıkoydu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım'da "sabotaj" bahanesiyle 10 Kırım Tatarını alıkoydu!

Rus işgali altındaki Kırım’da, Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor. KrımSOS insan hakları örgütü, Kırım’da Şubat 2023'ten günümüze kadar, işgalcilerin sözde sabotajcıları arama faaliyetleri bağlamında en az 14 Kırım Tatarının baskılara maruz kaldığını belirtti.

İŞGALCİ RUSYA KIRIM'DA BASKILARA DEVAM EDİYOR

KrımSOS insan hakları örgütü, Kırım’ın işgalci yönetiminin sabotajcıları arama faaliyetleri çerçevesinde Kırım Tatarlarını hedef haline getirdiğine dikkat çekti. Bu yıl şubat ayından beri, işgalcilerin sözde sabotajcıları arama faaliyetleri bağlamında en az 14 Kırım Tatarının baskıya uğradığını belirten KrımSOS, "Bu süre içinde işgalciler 11 arama ve 10 alıkoyma gerçekleştirdi. Güvenlik güçlerinin tüm bu yasa dışı eylemleri, yalnızca Kırım Tatarlarına yöneliktir" ifadelerini kullandı.

KrımSOS, Rus işgal güçlerinin Mart 2023’te 8 Kırım Tatarının evinde arama yaptığına dikkat çekerek, “İşgal güçleri genelde sabah erken saatlerde baskın yaparak arama gerçekleştiriyor. Bazı durumlarda aramalardan sonra insanlar Akmescit’teki FSB ofisine götürülüyor" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.