SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım’da ailelerin okullardaki törenlere katılmasına izin vermedi!

Rus işgali altındaki Kırım’da güya güvenlik nedeniyle anne ve babalar, okullarda düzenlenen ilk ders zili törenine alınmadı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım’da ailelerin okullardaki törenlere katılmasına izin vermedi!

Rus işgali altındaki Kırım’da güya güvenlik nedeniyle anne ve babalar, okullarda düzenlenen ilk ders zili törenine katılamadı. Rus işgal güçlerinin ise okul binalarının yakınlarında nöbet tuttuğu öğrenildi.

KrımSOS insan hakları örgütünden dün yapılan açıklamada, "KrımSOS örgütüne, işgal altındaki Kırım’ın okullarında anne babaların ilk zil törenine alınmadığı ayrıca okul bahçelerinde sözde polis ve Rusya Muhafızları görevlilerinin devriye gezdiği aktarıldı" ifadeleri kullanıldı.

Okulun ilk gününde sadece 1. ve 11. sınıf öğrencilerinin törenlere katıldığı ve diğer sınıf öğrencilerinin ise sözde "Önemli Şeyler Hakkında Konuşma" adlı derse girdiği aktarılan açıklamada, "Bu ders sırasında öğrencilere sözde vatansever yetiştirme, Rus halkının kültürel ve tarihi birliği ve bunların korunmasının önemi hakkında fikirler aşılanıyor" denildi.

Sözde güvenlik önlemleri bahanesiyle işgalciler, sadece 1. sınıf öğrencilerinin ebeveynlerine okuldaki törenlere katılma izni verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.