SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım'da 4 Kırım Tatarını alıkoydu

Rus işgal güçleri, Kırım'ın Sudak bölgesinde 4 Kırım Tatarını alıkoydu.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım'da 4 Kırım Tatarını alıkoydu

Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor. Rus işgal güçleri, Ukrayna yanlısı tutumları nedeniyle dört Kırım Tatarını alıkoydu.

Rus propaganda basınında dün çıkan habere göre, Sudak bölgesindeki Kapsihor (Morskoye) köyünde bir baba ve iki oğul olmak üzere üç Kırım Tatarı alıkonuldu. 

İşgalci mahkeme, baba Riza Appazov ve oğulları Seythalil Appazov ile Ali Appazov'u Rusya'da aşırı olarak tanınan örgütlerin sembollerini sergilemek suçundan suçlu bularak 15 gün tutukluluk cezasına çarptırdı.

Ayrıca, Rus işgal güçleri Sudak bölgesindeki Suvuk Su (Lesnoye) köyünde yaşayan 68 yaşındaki Amet Osmanov’u alıkoydu. İşgalci mahkeme, Osmanov’u “Rus ordusunun itibarını zedelemekle” suçlu bularak hakkında 30 bin ruble (11 bin 26 TL) para cezası kararı verdi.

RUSYA, PUTİN REJİMİNE DESTEK VERMEYEN HERKESİ TERÖRİST İLAN EDİYOR

Bilindiği üzere Kırım Tatar Milli Meclisi Rusya tarafından aşırı örgüt olarak kabul edilmişti. Ayrıca Kremlin rejimi, Ukrayna devlet selamı olan "Yaşasın Ukrayna! Yaşasın Kahramanlar! (Slava Ukraini, Geroyam Slava)" ve Ukrayna'nın devlet sembolü olan üç dişli mızrağı faşizm sembolleri listesine dahil etmişti.
Bununla birlikte Ukrayna bayrağının veya devlet sembollerinin sergilenmesi Rusya’da “Rus ordusunun itibarını zedeleme” olarak kabul ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.