SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, 2023 yılında 12 Kırım Tatar siyasi tutsağı Rusya'ya nakletti!

KrımSOS İnsan Hakları Merkezi, 2023 yılının başından bu yana, en az 12 Kırım Tatar siyasi tutsağın yasa dışı olarak Rus işgali altındaki Kırım’dan Rusya’ya nakledildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, 2023 yılında 12 Kırım Tatar siyasi tutsağı Rusya'ya nakletti!

KrımSOS İnsan Hakları Merkezi, Kremlin yönetiminin Kırımlı siyasi tutsakları yasa dışı olarak Rusya’ya sevk etmeyi sürdürdüğünü ifade etti. 2023 yılının başından bu yana 12’si Kırım Tatarı olmak üzere 14 Kırımlı siyasi tutsağın Rusya’ya sevk edildiğini aktaran KrımSOS İnsan Hakları Merkezi uzmanı Yevgeniy Yaroşenko, "Siyasi tutsaklar dahil sivil insanların Kırım Yarımadası’ndan Rusya’ya sevk edilmesi bir savaş suçudur" değerlendirmesinde bulundu.

KrımSOS İnsan Hakları Merkezinin verilerine göre; 2023 yılının Ocak ayında Emil Ziyadinov, Lenur Seydametov, Timur Yalbakov, Mayıs ayında Rüstem Seytmemetov, Seytumer Seytumerov, Osman Seytumerov, Haziran ayında Şaban Umerov, Riza İzetov, Vadim Bektemirov, Temmuz ayında Remzi Bekirov, Mecit Abdurahmanov, Farhod Bazarov olmak üzere toplamda 12 Kırım Tatar siyasi tutsak yasa dışı olarak Rusya’daki farklı cezaevlerine nakledildi.

İŞGALCİLER, 2023 YILINDA 12 KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAĞI RUSYA'YA NAKLETTİ!

Ayrıca haziran ayında Kırımlı siyasi tutsaklar Oleksandr Dubovenko ve Oleksandr Litbinyuk’un Kırım’dan Rusya’daki cezaevlerine sevk edildiği bildirildi.

Bununla birlikte insan hakları savunucuları, işgalci Rus yönetiminin siyasi tutsakları ailelerinin yaşadıkları yerlerden çok uzakta bulunan cezaevlerine yerleştirerek tutsakların insan haklarını ihlal ettiğine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.