SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Kırım'daki hendek ve barikat sayısını artırıyor!

Rus işgal güçleri, işgal altında bulunan Kırım’da son birkaç haftada hendek ve barikat sayısını büyük ölçüde artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Kırım'daki hendek ve barikat sayısını artırıyor!

Rus işgal güçleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı saldırı operasyonu başlatma ihtimali karşısında, işgal altında bulunan Kırım’da son birkaç haftada bir siper ve barikat ağı inşa etti. Savunma hatlarını aceleyle inşa eden işgalciler, tanksavar engelleri kurdu, hendekler kazdı ve topçu teçhizatları konuşlandırdı.

The Washington Post gazetesi tarafından yayımlanan Maxar uydu görüntülerinde, işgalcilerin inşa ettiği savunma hatları görüntülendi. Gazetenin hazırladığı habere göre işgalciler, Kırım’ın Canköy bölgesindeki Avuz-Kırk (Medvedevka) ve Ten Suv (Maslovo) köyleri, Sak bölgesindeki Ayırça (Vitino) köyü, Arman Pazarı (Armyansk) kasabası ve diğer yerleşim yerleri yakınlarında savunma hatları inşa etti.

Ukrayna’nın ilkbaharda taarruzu başlatacağı söylemleri yayılmaya başladıktan sonra işgalcilerin savunma hatlarının sayısını önemli ölçüde artırdığı belirtiliyor.

İşgalciler, Karadeniz kıyısı boyunca tanksavar beton bariyerleri, topçu sistemleri yerleştirdi ve hendekler kazdı. Sivaş Gölü tarafında çekilen görüntülerde, uzunluğu bazı yerlerde 900 metreyi bulan geniş bir hendek ağı görünüyor. Hendeklerin önüne ise tanksavar bariyerler yerleştirildi.

Habere göre Rusya’nın Kırım’daki savunma hatlarını son birkaç haftada artırdığına dikkat çekiliyor. Örneğin Sak bölgesindeki Ayırça (Vitino) köyünde 27 Şubat 2023’ta çekilen görüntülerde boş kıyı görünüyor. Ancak yaklaşık 2 hafta sonra 12 Mart’da çekilen görüntülerde deniz kenarında artık hendek çizgisini görmek mümkün. Ayrıca köyün yakınlarında çekilen görüntülerin birinde hendeklerde konuşlandırılan topçular görünüyor.

KIRIMOĞLU: HENDEK KAZARAK UKRAYNA ORDUSUNU DURDURABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR

Rus işgalcilerin Kırım’ın farklı yerlerinde kazdığı hendek ve oluşturduğu savunma hatlarını Kırım Haber Ajansına değerlendiren Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu, "Bu tür hendekleri, işgalciler kaçtıktan sonra Herson etrafında gördük. İşgalciler, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının modası geçmiş savaş geleneklerine dayanarak hareket ediyorlar. Günümüzdeki çatışmaların biraz farklı ilerlediğini hesaba katmıyorlar… Ama kazmaya devam etsinler. Bu şekilde Ukrayna ordusunu durduracaklarını sanıyorlar."  ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.