SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da yeni baskınlar: 2 kişi alıkonuldu

Rus işgali altındaki Kırım’da bu sabah işgalciler tarafından bir dizi Kırım Tatarının evinde aramalar gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da yeni baskınlar: 2 kişi alıkonuldu

Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor. İşgalciler, 29 Şubat 2024 sabah erken saatlerde bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenledi ve arama yaptı.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamada, Rus işgal güçlerinin Eski Kırım kentinde yaşayan Lenur Yakubov, İzet Sayfullin, İdris Yurdamov ve İslam Terek bölgesinde yaşayan Şevket Kiyamov olmak üzere 4 Kırım Tatarının evinde arama yaptığı aktarıldı.

Açıklamada İzet Sayfullin’in bağımsız Eski Kırım Dini Cemiyeti imamı, İdris Yurdamov’un ise bağımsız Eski Kırım Dini Cemiyeti Başkanı olduğu belirtildi.

CAMİDE DE ARAMA YAPILDI

Eski Kırım Dini Cemiyeti Başkanı İdris Yurdamov’un evinde arama bittikten sonra işgalcilerin Yurdamov'u Eski Kırım’daki camiye götürdüğünü ve orada arama yaptığını bildirildi.

Yapılan aramalardan sonra İzet Sayfullin ve Lenur Yakubov’un sözde Aşırılıkla Mücadele Merkezi görevlileri tarafından alıkonulduğunu aktarıldı.

BAĞIMSIZ CEMİYETLERE BASKI

Bilindiği üzere işgalciler Kırım'daki tüm Müslüman dini cemiyetlerini Kremlin kuklası sözde Kırım Müftülüğünün kontrolü altına almak için bağımsız cemiyetlere baskı uyguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.