SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazprom, personelini Kırım'dan tahliye etmeye hazırlanıyor

Rus işgali altındaki Kırım’da faaliyet gösteren iki büyük Rus şirketi Gazprom ve Çernomorneftegaz'ın, çalışanlarını yarımadadan Rusya’ya tahliye etmeye hazırlandığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gazprom, personelini Kırım'dan tahliye etmeye hazırlanıyor

Rus işgali altındaki Kırım’da faaliyet gösteren Rus şirketleri Gazprom ve Çernomorneftegaz’ın çalışanlarını Kırım’dan tahliye etme planları yaptığı ortaya çıktı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Temsilcisi Andriy Kovalyov, bugün bir açıklama yaparak; Rus şirketi Gazprom’un Rusya’ya tahliye edilecek personelin listelerini oluşturmaya başladığını duyurdu.

URKAYNA ASKERİ İSTİHBARATINDAN İŞGAL ALTINDA YAŞAYAN UKRAYNA VATANDAŞLARINA YARDIM ÇAĞRISI

Bununla birlikte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Askeri İstihbarat Ana Müdürlüğü, merkezi işgal altındaki Kırım’da olan Çernomorneftegaz şirketinin çalışanlarını ve ailelerini yarımadadan tahliye planlarına başladığını dile getirdi. Ukrayna askeri istihbaratından yapılan açıklamada, "İstihbarat, bu ve diğer önemli bilgileri her gün geçici işgal altındaki bölgelerde yaşayan insanlardan elde ediyor. İşgal altındaki topraklarda yaşayan Ukrayna vatandaşlarının, bu toprakların Ukrayna ordusu tarafından kurtarılma gününü daha da yaklaştırabileceğini hatırlatıyoruz" denildi.

İŞGALCİLER, KIRIM’IN KUZEY BÖLGELERİNİ TERK EDİYOR!

Rus işgali altındaki Kırım'da ve işgal altında bulunan diğer Ukrayna bölgelerinde faaliyet gösteren Ateş direniş hareketi, daha önce Rus işgal güçlerinin, Kırım'daki denetim faaliyetlerini artırdığını ve işgalcilerin yarımadanın kuzey bölgelerini terk etmeye başladığını bildirmişti.

İşgalcilerin Kırım'ın kuzey bölgelerini terk etmeye başladığını aktaran direnişçiler, "Armanpazarı kentindeki işgalci yönetimin bir kısmı, yarımadanın iç bölgelerine kaçtı. Ukrayna güneyindeki askeri hareketlilik, işgalcileri heyecanlandırıyor. Bu yüzden savunmaya hazırlanıyorlar, sabotajcıları arıyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.