SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteciler, Kırım’daki Rus askeri tesislerine dair interaktif harita hazırladı

Gazeteciler, işgal altındaki Kırım’da yaşayan sivilleri tehlike konusunda uyarmak için yarımadadaki Rus askeri tesislerinin bulunduğu yerleri ifşa etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gazeteciler, Kırım’daki Rus askeri tesislerine dair interaktif harita hazırladı

Gazeteciler, işgal altında bulunan Kırım’daki Rus askeri tesislerine dair bilgi toplayarak interaktif harita oluşturdu. Haritada, Rus askeri üslerin, gemi, askeri lojmanları, mühimmat depoları ve benzer askeri tesislerinin bulunduğu yerleri görmek mümkün.

Krım.Realii haber ajansı ayrıntılı bir araştırma sonucunda Rusya’nın Kırım’daki askeri tesislerine dair bir harita hazırladığını duyurarak, “Gazetecilerimiz işgal altındaki Kırım’da Rusya’ya ait 223 aktif, geçici ve faaliyeti askıya alınan askeri tesisi tespit etti. Artık onları interaktif haritanın üzerinde görebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

KIRIM’IN FARKLI YERLERİNDE BULUNAN RUS ASKERİ TESİSLERİ ORTAYA ÇIKARILDI

Açıklamaya göre tespit edilen askeri tesisler arasında; poligonlar, yakıt depoları, mühimmat depoları, ağır askeri teçhizatın konuşlandırıldığı yerler, askeri karargahlar, üsler, askeri havalimanları, Karadeniz Filosunun üsleri ve daha fazla tesis yer alıyor.

Haritada askeri tesislerin kesin koordinatları ve fotoğrafları dahil tüm verilerinin belirtildiğine dikkat çeken gazeteciler, bu çalışmayı yaparak Kırım’da Rus askeri tesisleri yakınında yaşayan sivilleri tehlike konusunda uyarmak istediklerini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.