SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Kırım, Ukrayna'nın geri kalanı gibi özgür olacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgali altında bulunan Kırım'ın kurtarılması için yeni adımları hayata geçireceklerini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2023 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Kırım, Ukrayna'nın geri kalanı gibi özgür olacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgali altında bulunan Kırım'a ilişkin 26 Temmuz 2023 tarihinde bir video mesaj yayımladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kırım'ı işgalden kurtarmak için atılan kapsamlı adımlar sayesinde yarımadanın, yeniden Ukrayna anakarasıyla hızlı bir şekilde bütünleşebileceğini dile getirdi.

ZELENSKIY: KIRIM'I HIZLA UKRAYNA'NIN DEVLET YAPISINA YENİDEN ENTEGRE EDEBİLİRİZ

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ağustos ayında Kırım Platformu da dahil olmak üzere uluslararası etkinliklerin hazırlanması konusunda çok sayıda önemli toplantı yaptım. Kırım için işgalden kurtulma adımlarının bir listesini de hazırlıyoruz. Kapsamlı adımlar; güvenlik, ekonomi ve sosyal konuları içeriyor. Kırım'ı hızla Ukrayna'nın devlet yapısına yeniden entegre edebiliriz" dedi.

"KIRIM, UKRAYNA'NIN GERİ KALANI GİBİ ÖZGÜR OLACAK"

Ukrayna şehirlerinin Rus işgalcilerden kurtarılacağına emin olduğunu vurgulayan Zelenskıy, "Aslında işgalciler, Kırım (Kerç) köprüsü hala bir şekilde çalışır durumdayken Rusya'ya, evlerine dönmeleri gerektiğini şimdiden düşünmeli. Kırım, Ukrayna'nın geri kalanı gibi özgür olacak. Rus füzelerinden başlayıp her Rus işgalcisine kadar tüm Rusya kötülüklerinden arınmış olacak. Rusya bu savaşı kaybedecek ve hiçbir füze onu kurtaramayacak" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.