SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Kırım olmadan Ukrayna devleti var olamaz!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, "Kırım’ın işgalden kurtarılması, bağımsız bir Ukrayna devletinin korunması ve gelişmesi için gereken bir koşuldur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Kırım olmadan Ukrayna devleti var olamaz!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım'ın Rus işgalinden kurtuluşunun, bağımsız bir Ukrayna devletinin korunması ve gelişmesi için gerekli bir koşul olduğunu söyledi.

"KIRIM’IN İŞGALDEN KURTARILMASI, UKRAYNA'NIN KORUNMASI İÇİN BİR KOŞULDUR"

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kıyiv’de, 11 Ocak’ta düzenlenen "Kırımlı Askerler" adlı belgesel filminin tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kırım Yarımadası’nın Rusya’nın kontrolü altında kalmasının Ukrayna için her zaman bir tehdit oluşturacağına dikat çekti.

KTMM Başkanı, “Rusya, Kırım’dan SİHA ve füze fırlatıyor. Bunun dışında bu ekonomik güvenlik konusu. Limanlarımızın yarısını işgal eden Ruslar şu an kontrol ettiğimiz limanlarımızı bloke etmeye çalışıyor. Ekonomik kalkınmayı sağlamak için tüm ülkelerin limanlara yöneldiği bir dönemde biz zaten limanlara sahibiz. Dolayısıyla, Kırım’ın işgalden kurtarılması, bağımsız bir Ukrayna devletinin korunması ve gelişmesi için gereken bir koşuldur. Kırım olmadan Ukrayna devleti var olmayacak.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.