SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Kırım’daki hukuksuz işgali tanımıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Tüm uluslararası platformlarda Kırım ve Ukrayna’nın özgürlük mücadelesinin savunucusu olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Kırım’daki hukuksuz işgali tanımıyoruz

Çekya Parlamentosunun ev sahipliğinde Prag’da düzenlenen Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi’ne katılan CHP milletvekili Utku Çakırözer, Zirve’de Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ile bir araya geldi. Zirve’de Kırım Tatarları ile dayanışma duygularını aktaran Çakırözer, “Ukrayna ve Kırım’daki haksız, hukuksuz işgali tanımıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de tüm uluslararası platformlarda Kırım ve Ukrayna’nın özgürlük mücadelesinin savunucusu olmaya devam edeceğiz” dedi.

TBMM Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki TBMM heyeti Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Kırım Platformu 2. Parlamenter Zirvesi’ne katıldı. TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de heyette yer alırken, 2 gün süren oturumlarda Kırım’daki son durum değerlendirildi.

"REFAT ÇUBAROV, ESKİŞEHİR'E GELECEK"

Utku Çakırözer, Kırım Tatar Milli Meclis’i Başkanı Refat Çubarov ile görüşmesinde Eskişehirlilerin Kırım soydaşları ile dayanışma mesajlarını aktardı. Çakırözer, Eskişehirlilerin Kırım Tatarları ile her zaman, her yerde dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, “Eskişehirimizde 150 bin Kırım Tatarı soydaşımız bizlerin ayrılmaz parçası. Soydaşlarımızla birlik, beraberlik ve kardeşlik içindeyiz." şeklinde konuştu. Ukrayna’daki savaşta mağdur olan Kırım Tatarı ailelere Eskişehir'in kucak açtığını vurgulayan Çakırözer, "Kırım’da yaşanan bu trajedi tüm milletimizin yüreğini acıtıyor. Biz dün olduğu gibi bundan sonra da uluslararası tüm platformlarda Kırım Tatarı soydaşlarımızın haklı mücadelelerinin savunucusu ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

İkilinin görüşmesinde Kırım Tatar Milli Meclis’i Başkanı Refat Çubarov, önümüzdeki haftalarda Eskişehir’e geleceğini Utku Çakırözer aracılığıyla duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.