SON DAKİKA
Hava Durumu

Budanov: Kırım'ı geri almak Donbas'ı geri almaktan çok daha kolay

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov, askerî açıdan Kırım'ı geri almanın Donbas'ı geri almaktan çok daha kolay olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Budanov: Kırım'ı geri almak Donbas'ı geri almaktan çok daha kolay

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo (Kyrylo) Budanov, Kıyiv Ekonomi Okulu (Kyiv School of Economics) mezunlarıyla gerçekleştirdiği kapalı toplantıda katılımcılarıın sorularını yanıtladı

Kırılo Budanov, kendisine sorulan bir soru üzere, askerî bakımdan Kırım'ı geri almanın Donbas'ı geri almaktan çok daha kolay olacağını çünkü düşmanın Yarımada'nın iki önemli giriş noktasından çıkarılabileceğini belirtti.

Budanov, "Rusların 'zaptedilemez Kırım' gibi çok sevdikleri bir fikirleri var ama yanılıyorlar. Kırım'a Rus tarafından ve bizim tarafımızdan olmak üzere iki giriş noktası var: Kırım köprüsü ve kıstak. Geri alma meselesi bizim cephe operasyonlarımızdır. Rus tarafından [köprüyü] yıkarak ve bizim tarafımızdan baskı yoluyla. Ve işte bu kadar: Kırım izole edildi." ifadelerini kullandı.

Tarihte Kırım'ın birçok askerî çatışma sırasında defalarca fethedildiğini ve Yarımada'yı ele geçirmek isteyen devletlerin genellikle bu hedefe ulaştığını anlatan Budanov, Kırım'da birlikleri bulunan herhangi bir saldırganın başlıca sorunun her zaman Perekop Kıstağı'nı tutamamak olduğunu ve bu kıstağın kaybının savunmanın hızla çökmesine yol açtığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.