SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı: Kırım Ukrayna’dır ve dünya bunu unutmayacak

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly, Putin’in istediği zaman birliklerini geri çekerek savaşı durdurabileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı: Kırım Ukrayna’dır ve dünya bunu unutmayacak

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly, Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik işgal başlatmasının 9. yıldönümünde Kırım’ın Ukrayna’nın bir parçası olduğunu hatırlattı.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly, dün sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Bugün Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı olarak kontrol altına almasının ve halkına zulmetmeye başlamasının 9. yıl dönümü. Yakında Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı  geniş çaplı işgal girişiminin bir yılı geride kalmış olacak. Putin, birliklerini geri çekerek bu savaşı istediği zaman durdurabilir. Kırım Ukrayna’dır ve dünya bunu unutmayacak.” ifadelerini kullandı.

KIRIM’IN İŞGALİ 9 YIL ÖNCE BAŞLADI

Rus askerleri ilk olarak Kırım’a, 20 Şubat 2014 tarihinde girdi. Bundan tam dokuz yıl önce, sabahın erken saatlerinde plakaları sökülmüş askeri araçlar ve rütbe işaretleri taşımayan silahlı milisler, Kırım’ın stratejik noktalarını ve hükûmet binalarını ele geçirmeye başladı.

Rus işgali dokuz yıldır devam ederken Kremlin kontrolündeki sözde yönetim, Kırım’daki baskı ve zulüm politikasını şiddetli bir şekilde uygulamayı sürdürüyor. 9 yıl önce Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini hiçe sayan Putin Rusyası, şu an Ukrayna'ya karşı geniş çaplı işgal girişimi ve saldırı yürütüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.