SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Kırım’daki Rus askeri üsleri, Ukrayna için yasal hedeftir

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Rusya’nın, Kırım Yarımadası'nı, Ukrayna'nın anakarasına yönelik başlatılan geniş çaplı saldırı için kullanılan büyük bir askeri üs haline getirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Kırım’daki Rus askeri üsleri, Ukrayna için yasal hedeftir

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Rusya’nın Kırım’ı büyük bir askere üsse dönüştürdüğünü ve Ukrayna’nın Kırım Yarımadası'ndaki Rus askeri hedefleri vurma kararlarının haklı olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Carnegie Vakfı tarafından düzenlenen çevrimiçi tartışma paneli sırasında yaptığı konuşmada, ABD’nin Kırım’ı Rusya tarafından devasa bir askeri üsse dönüştürülen Ukrayna toprakları olarak gördüğünü ifade etti.

Nuland, “Ukraynalıların nerede savaşmaya karar vereceğini ve Kırım hakkında kısa, orta ve uzun vadeli hangi karar vereceği konusunun ön değerlendirmesini yapmayacağım. Ancak bizim için Kırım, Ukrayna’dır” dedi.

"KIRIM, UKRAYNA ANAKARASINA YAPILAN SALDIRILARDA KULLANILAN BÜYÜK BİR ASKERİ ÜSSE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Bakan Yardımcısı, yarımadanın işgalinden hemen sonra Rusya’nın Kırım’da ağır bir şekilde insan hakları ihlaline başladığını, Kırım Tatarları başta olmak üzere işgale karşı çıkan insanlara zulmettiğini hatırlattı. Nuland, Rusya’nın yarımadayı Ukrayna'nın anakarasına yönelik başlatılan geniş çaplı saldırı için kullanılan büyük bir askeri üs haline getirdiğini dolayısıyla Kırım’daki Rus askeri üslerinin Ukrayna için yasal hedel olduğunu kaydetti.

ABDli yetkili Nuland, Kırım en azından askerden arındırılana kadar, Ukrayna'nın güvenliğinin sağlanamayacağına dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.