SON DAKİKA
Hava Durumu

134 Kırım Tatar siyasi tutsak Rusya tarafından yasa dışı alıkonuluyor

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, Rusya Kırım’ı işgal altına aldığı 2014’ten bu yana yarımadada siyasi güdümlü baskılar çerçevesinde 217'si Kırım Tatarı olmak üzere 331 kişiye karşı dava açıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
134 Kırım Tatar siyasi tutsak Rusya tarafından yasa dışı alıkonuluyor

Kırım Tatar Kaynak Merkezi 134’ü Kırım Tatarı olmak üzere toplamda 205 Ukrayna vatandaşı siyasi tutsağın, Kremlin rejimi tarafından işgal altındaki Kırım ve Rusya’daki hapishanelerde yasa dışı olarak alıkonulduğunu duyurdu.

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, dün yayımladığı raporda Rusya'nın Kırım’ı işgal ettiği 2014’ten bu yana yarımadada siyasi güdümlü baskılar çerçevesinde 331 kişiye karşı dava açıldığı bildirildi. Siyasi güdümlü davalar çerçevesinde baskıya uğrayan 331 kişiden 217’sinin Kırım Tatarı olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca halihazırda 134’ü Kırım Tatarı olmak üzere 205 Kırımlı siyasi tutsağın Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulduğunu aktarıldı.

SİYASİ TUTSAKLARIN HAKLARI SIK SIK İHLAL EDİLİYOR

İşgalcilerin alıkoyduğu siyasi tutsaklarının insan haklarını sık sık ihlal ettiğini belirtilen raporda, “Özellikle de insanlık dışı gözaltı koşulları, işkence, tehditler, fiziksel “cezalandırma”, yakınlarıyla görüşme ya da iletişim kurma yasağı, hücre cezası gibi ihlaller söz konusu. Tüm bunlar siyasi tutsakların gözünü korkutmak, iradelerini ve tutumlarını kırmak ve onları Rus işgalcilerle işbirliği yapmaya zorlamak için yapılıyor.” değerlendirilmesi yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.