SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin merkezli TikTok uygulaması Avustralya'da da yasaklandı

Çin menşeli sosyal medya platformu uygulaması TikTok, güvenlik endişeleri nedeniyle Avustralya federal hükumeti tarafından yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin merkezli TikTok uygulaması Avustralya'da da yasaklandı

Çin'in istihbarat alanında sık sık başvurduğu Çin merkezli sosyal medya platformu, Avustralya federal hükumeti tarafından yasaklandı. Avustralya federal hükumeti Başsavcısı Mark Dreyfus konuyla ilgili yaptığı açıklamada, istihbarat ve güvenlik teşkilatlarının bilgilendirmelerine dayanarak bu yasağın en kısa sürede yürürlüğe gireceğini bildirdi.

DÜNYA ÜLKELRİ BİR BİR TİKTOK'U YASAKLIYOR

Çinli Bytedance isimli şirketin geliştirdiği video paylaşım uygulaması TikTok’ın getirdiği endişeler dünya çapında giderek artıyor. Ülkeler ve liderler popüler sosyal medya uygulaması TikTok’un casusluk verileri topladığını bildiriyor. Bununla birlikte bir çok devlet, TikTok’un kullanımını bir bir yasaklamaya başladı. Özellikle ülkelerdeki parlamento ve meclis üyelerinin cep telefonlarına TikTok indirmemesi yönünde yasalar uygulanmaya başladı.

TİKTOK 11 ÜLKEDE YASAKLANDI

Dünya genelinde Çin için veri toplama, bireysel bilgilerin çalınması ve siber saldırılarla gündeme gelen TikTok uygulamasını şu ana kadar dünya genelinde 11 bir ülke yasakladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.