SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Ukrayna ve İsrail-Hamas çatışmaları gündemiyle toplanacak G7 zirvesine katılacak

Japonya'da düzenlenecek çevrim içi G7 zirvesinde, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi ve Hamas İsrail çatışması ele alınacak. Zirveye, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodırmır Zelenskıy de katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Ukrayna ve İsrail-Hamas çatışmaları gündemiyle toplanacak G7 zirvesine katılacak

Japonya, 6 Aralık 2023 tarihinde çevrim içi G7 Zirvesine ev sahipliği yapacak. G7 2023 Dönem Başkanı Japonya'nın ev sahipliğindeki çevrim içi G7 zirvesinde, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları ile İsrail-Hamas çatışmalarının" ele alınacağı bildirildi. Japonya Kabine Başsekreteri Matsuno Hirokazu düzenlediği basın toplantısında, Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun, bugün çevrim içi G7 Liderleri Zirvesine başkanlık edeceğini kaydedildi.

ZİRVEYE ZELENSKIY DE KATILACAK

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi ve Hamas İsrail çatışması ele alınacak çevrim içi G7 zirvesine Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodırmır Zelenskıy de katılacak. 

İtalya 2024 G7 Dönem Başkanlığını Japonya'dan devralacak.

ZİRVE MAYIS AYINDA JAPONYA'DA YÜZ YÜZE GERÇEKLEŞMİŞTİ

Japonya'nın Dönem Başkanlığında bu yıl Mayıs ayında yüz yüze G7 Liderler Zirvesi, ülkenin güneybatısındaki Hiroşima eyaletinde düzenlenmişti. Ukrayna lideri Zelenskiy, önceden duyurulmamış sürpriz bir ziyaretle, Hiroşima'ya gelerek G7 ülkelerinin liderleriyle bir araya gelmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.