SON DAKİKA
Hava Durumu

YTB Başkanı Abdullah Eren, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nı andı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 79. yıldönümünde 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nda hayatını kaybeden Kırım Tatarlarını anarak, Stalin döneminde zulme uğrayan Kırım Tatar halkının acısını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
YTB Başkanı Abdullah Eren, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nı andı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 79. yılında sürgün yollarında Stalin rejiminin zulmüne uğrayarak hayatını kaybeden tüm Kırım Tatarlarını andı.

YTB'DEN KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ VE SOYKIRIMI BELGESELİ

Abdullah Eren sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Maalesef kimi bir tren vagonunda; kimi vatanından ve ailesinden çok uzakta hayata veda etti. Sovyet rejimince gerçekleştirilen 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü kurbanlarını rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

YTB Başkanı, Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nı anlatan YTB'nin hazırladığı belgeseli de paylaştı ve "Babam askerlere yalvardı: Benim ailem bu trende. Ya beni de bu trene alın ya da onları da benim trenime bindirin diye. Taş gibi durdular. İzin vermediler...' Bu acı sürgünü, tanıklarından dinlediğimiz Kırım Tatar Sürgünü Belgeselimiz" dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.