SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Stefançuk, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Başkanı Ruslan Stefançuk, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu Başkanı Stefançuk, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Başkanı Ruslan Stefançuk (Ruslan Stefanchuk), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un daveti üzerine Ankara'ya 2 günlük resmî ziyarette bulundu. Kurtulmuş, 14 Mayıs 2024 tarihinde Stefançuk'u makamında ağırlayarak birebir görüşmede bulundu. 

Bir 7 kişi ve Oval Ofis görseli olabilir

"UKRAYNA'YA YÖNELİK DESTEĞİMİZİ İFADE EDİYORUZ"

Kurtulmuş görüşmede, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ortaklığın anahtarının Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki diyaloğun, parlamentolar arası etkileşimin, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarının arasındaki iş birliği olduğunu vurguladı.

Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırılara da değinen Kurtulmuş, "Ukrayna'da savaşın ilk günlerinden itibaren, sadece Kırım'ın değil, işgal altındaki tüm toprakların geri verilmesi konusunda Ukrayna'ya desteğimizi ifade ediyoruz. İstikrarlı ve adil bir barıştan yanayız" vurgusu yaptı. 

Bir 2 kişi görseli olabilir

"TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ADİL BARIŞ İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR"

Stefançuk ise görüşmenin ardından yaptığı değerlendirmede, "Rusya'nın tam ölçekli işgalinin ilk günlerinden bu yana Ukrayna'nın egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü desteyen Türkiye, sürdürülebilir ve adil barışa ulaşmak için önemli çabalar gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Stefançuk görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmesinde,"Şu anda mevcut olan yüksek düzeydeki parlamentolar arası ilişkiler, ülkelerimiz arasındaki genel ilişkilerin önemli bir bileşenidir ve Cumhurbaşkanlarımız, hükûmetlerimiz ve halklarımız tarafından desteklenmektedir" dedi.

Ayrıca Stefançuk Kırım Platformunun kuruluş ve faaliyetlerine katılım sağlayan Kurtulmuş'a teşekkür ederek, mevkidaşını Kıyiv'e davet etti. Stefançuk, Türkiye'nin Kırım Paltformu Üçüncü Zirvesi'ne katılımına güvendiğini kaydetti.

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

STEFANÇUK'UN RESMÎ ZİYARETİ İKİ GÜN SÜRECEK

Ziyaret kapsamında Ukrayna ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliği, parlamentolar arası iş birliği ve Karadeniz'de tehdit haline gelen Rus saldırganlığının sonuçları görüşülecek. Ayrıca Stafençuk'un yapacağı ikili görüşmelerde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın 10 maddelik Barış Formülü, Ukrayna'nın yeniden inşası ve bu konuda Türkiye'nin yapacağı katkılar masaya yatırılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.