SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın ek 13 milyar euroya ihtiyacı var

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, işgalci Rusya'ya karşı direnen Ukrayna'nın acil toparlanma ihtiyaçlarının 13 milyar euro olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın ek 13 milyar euroya ihtiyacı var

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, işgalci Rusya'ya karşı direnen ve işgalci Rus güçleriyle savaşan Ukrayna'nın acil toparlanma ihtiyaçlarının karşılanması için 2023'te gerekli olan ek mali yardım miktarının 13 milyar euro olduğunu bildirdi. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis 13 Haziran'da Strazburg'da düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda "Ukrayna'daki Kahovka Barajı'nın yıkılmasının etkileri" konulu oturumda Ukrayna'daki insanlık dramına dikkat çekti.

"İŞGALCİ RUSLARIN DÖŞEDİĞİ MAYINLAR TEMİZLENMELİ"

Dombrovskis, Ukrayna'nın yeniden inşası için ilave acil yardıma ihtiyaç duyduğuna değinerek, "Ukrayna bu yıl özellikle acil toparlanma ihtiyacı kapsamında ilave desteğe ihtiyaç duymaktadır. Hasar tespit ve değerlendirme çalışmaları Ukrayna'nın 2023 için acil ihtiyaçlarının 13 milyar euro civarında olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı. Dombrovskis ayrıca, Ukrayna ve halkının, acil ihtiyaç duyduğu alanların sivil ve sosyal altyapı, enerji altyapısı, konut inşaatı, özel sektör kalkınması ve işgalci Rusların döşediği mayınların temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

AB'nin Ukrayna'ya 2022 ve 2023'teki makro finansal yardımlarının şu ana kadar 15 milyar euroya yaklaştığı belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.