SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılacak

Türkiye'de yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'te TBMM'de yemin edecek ve bu görevde üçüncü dönemine başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine dünya ülkelerinden çok sayıda yetkili katılacak. Törende; Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk ve Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun da yer aldığı Ukrayna heyeti de yerini alacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılacak

Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılan 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimini kazanan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yemin ederek görevde üçüncü dönemine başlayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin öncesinde meclisin en yaşlı üyesi olan MHP Genel Başkanı, Osmaniye Milletvekili ve geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli'den mazbatasını alacak.

Erdoğan'ın yemin töreni, dünya ülkelerinin ve uluslararası kuruluşların liderlerinin yoğun katılımına sahne olacak. Edinilen bilgilere göre, 21 devlet başkanı ve 13 başbakan ile birçok ülkeden resmi yetkililer törende yer alacak. Ayrıca, NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatının temsilcileri törene katılacak.

UKRAYNA HEYETİ, ERDOĞAN'IN YEMİN TÖRENİNE KATILACAK

Törende, Ukrayna adına Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk ve Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun da yer aldığı resmi görevliler yer alacak.

Ukrayna heyetinde; Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rüstem Umerov, Ukrayna Parlamentosu Genel Sekreteri Vyaçeslav Ştuçnıy, Ukrayna Parlamentosu Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı Markiyan Lubkivskıy, Ukrayna Cumhurbaşkanının Arap ve Müslüman Ülkelerle İlişkilerinden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil ve Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov yer aldı.

UKRAYNA HEYETİ, AKŞAM YEMEĞİNE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni kapsamında Türkiye'ye gelen dünya liderlerinin ve ülke temsilcilerinin şerefine akşam yemeği verecek. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rüstem Umerov, Ukrayna Parlamentosu Genel Sekreteri Vyaçeslav Ştuçnıy ve Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar akşam saat 20.00'deki resmi davet yemeğine katılacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.