SON DAKİKA
Hava Durumu

Üç ülkeden Karadeniz'deki mayınlara karşı tedbir operasyonu!

Türkiye, Bulgaristan ve Romanya, Karadeniz'de tehdit haline gelen mayınlara karşı ortak operasyon gerçekleştirecek. Bugün itibarıyla başlayan operasyon 16 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Üç ülkeden Karadeniz'deki mayınlara karşı tedbir operasyonu!

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında Karadeniz'deki güvenliğe karşı tehdit haline gelen serseri mayınlar, üç ülkenin ortaklığında etkisiz hale getirilecek. 

OPERASYONU ÜÇ NATO ÜYESİ ÜLKE YÜRÜTECEK

Karadeniz'de faaliyet yürütecek olan Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu bugün itibarıyla operasyonlara başlayacak. NATO üyesi olan üç ülke; Türkiye, Bulgaristan ve Romanya ortak olarak yürütecekleri oprerasyon kapsamında güvenliği sağlamak adına Karadeniz'deki mayınları imha edecek. Operasyon 16 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. Operasyonun komutasını 6 ay Bulgaristan üstlenirken; diğer 6 ayda komutayı Romanya devralacak. 

Gemiler, İstanbul’dan Burgas ve Köstence körfezlerine ilerleyecek. Ayrıca gemiler, Bulgaristan Donanmasının uluslararası tatbikatı “Briz 2024”e katılım sağlayacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.