SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'ye bir yılda göç eden Rus sayısı yüzde 218 artış gösterdi!

Savaş ve seferberlik nedeniyle Rusya'dan kaçanların birinci durağı Türkiye olmaya devam ediyor. Açıklanan istatistiki verilere göre, 2021 yılına oranla geçen yıl Türkiye'ye göç eden Rus vatandaşı sayısı yüzde 218 artış gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'ye bir yılda göç eden Rus sayısı yüzde 218 artış gösterdi!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin ardından Türkiye’ye akın eden Rus vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. İstatistiksel veri sistemi Ai-Monitor, geçen yıl 100 bin Rus vatandaşının Türkiye’ye göç ettiğini bildirdi. 2021 yılına oranla geçen yıl, Rusya'dan Türkiye'ye göçte yüzde 218 artış yaşandı.

TÜRKİYE'DE BULUNAN YABANCI UYRUKLULAR ARASINDA RUSYA BİRİNCİ SIRADA

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının güncel verilerine bakıldığında Rusların birinci sırada yer aldığı görüldü. Türkiye’de ikamet izni bulunan ilk 10 ülkeye ait grafik paylaşıldı. Rusya, 142 bin 488 kişi ile birinci sırada yer aldı.

TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI NÜFUSUN YÜZDE 25'İNİ RUSYA VATANDAŞLARI OLUŞTURDU

Türkiye'ye 2022 yılında gelen yabancı uyruklu nüfus içinde ilk sırayı %25 ile Rusya Federasyonu vatandaşları aldı. Türkiye'nin en fazla göç alan 5 ili, İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa ve Mersin olarak belirlendi. En fazla göç alan şehir, yüzde 35,4 ile İstanbul oldu.

Türkiye’nin birçok ilinde bulunan Rus vatandaşları, sergiledikleri şovenist davranışlar sonucunda eleştirilerin hedefi oluyor.

SAVAŞ KAÇKINI RUSUN, UKRAYNALILARA HAKARETİ GÜNDEM OLMUŞTU

Bu yıl temmuz ayının başında Antalya’da bir Rus turistin, Ukraynalı turiste kullandığı skandal sözler ise tepkiyle karşılandı. Savaş kaçkını Rusun, işlediği savaş suçları ve Ukraynalıları öldürmekle övünmesi ise tepkilere neden oldu. Rus uyruklu şahıs, Ukraynalıları öldürerek Antalya'da tatil yapmakla övündü. Antalya'da kaydedilen bir videoda, plajda güneşlenen Ukraynalılar ile Rus bir çift arasında gerginlik yaşandı. Sosyal medyada hızla paylaşılan görüntülerde, Rus erkeğin savaşta Ukraynalıları öldürdüğünü ve savaştan kazandığı parayla tatil yaptığını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

RUS GENÇLERİ TÜRKLERE HAKARET ETMİŞTİ

Geçen sene aralık ayında, İstanbul’da bir markette alışveriş yapan iki Rus genci, kendi aralarında yaptıkları sohbette Türklere hakaret etti. İki Rus genci Türklerden “Çurki” diye bahsetti. “Çurki” Rusça’da Türklerin aptal olduğunu niteleyen bir aşağılama kavramı. Rus gençler Türklere hakaret ettiği sırada markette bulunan Ukraynalı savaş mağdurları, iki Rus gence tepki gösterdi.

Rus gençlere tepki gösteren Ukraynalı savaş mağduru bir kadın, Türklere bu şekilde hakaret edemeyeceklerini söyledi. Rus genci bütün küstahlığıyla savaş mağduru kadına, Türkleri sevip sevmediğini sordu. Ukraynalı savaş mağduru kadın ise Türklerin ülkesinde yaşadığını ve onları sevdiğini; Rusların ise kendilerinden başka kimseyi sevmediğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.