SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Çin doğal kaynaklar ve madencilik alanında mutabakat zaptı imzaladı

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin yönetimi ile doğal kaynaklar ve madencilik alanında mutabakat zaptı imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Çin doğal kaynaklar ve madencilik alanında mutabakat zaptı imzaladı

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin ile enerji alanında iş birliği olanaklarını ele almak üzere ülkenin başkenti Pekin'i ziyaret etti. Bakan Bayraktar Çin'in Tianjin kentinde, Çin Halk Cumhuriyeti Doğal Kaynaklar Bakanı Wang Guanghua ile bir araya geldi.

DOĞAL KAYNAKLARDA STRATEJİK ORTAKLIK

Mevkidaşı Vang ile görüşmesinde Türkiye ile Çin arasında başta kritik mineraller ve nadir toprak elementleri olmak üzere, doğal kaynaklar ve madencilik alanlarında mevcut ve potansiyel iş birliğini ele alan Bayraktar, iş birliğini iki ülkede geliştirme yönünde mutabık kaldı. Görüşmenin ardından iki ülke arasında "Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

NÜKLEER ENERJİDE ÇİN İLE İŞ BİRLİĞİ

Bakan Bayraktar, görüşmelerinin ardından Anadolu Ajansı (AA) ve TRT'ye yaptığı değerlendirmede, enerji alanında Türkiye ile Çin iş birliğinin çok sayıda alana yayıldığını, nükleer enerjide Türkiye'nin büyük santrallerin yanı sıra küçük modüler reaktörlere de ihtiyacı olduğunu ve bu konuda birçok Batılı şirketle görüştüklerini ancak bu teknolojiye sahip Çinli şirketlerle temas kurduklarını anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.