SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye SİHA pazarında dünya lideri!

Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi tarafından yayımlanan rapora göre Türkiye, 2021 itibarıyla dünyanın en büyük SİHA tedarikçisi oldu. Türkiye, Çin’in 2014’te zirvede olduğu pazar payını geçerek, SİHA pazarında lider konuma yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye SİHA pazarında dünya lideri!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi, silahlı insansız hava araçları (SİHA) küresel pazarına dair kapsamlı bir rapor yayımladı. Raporda, Türkiye’nin SİHA pazarındaki güçlü yükselişi ve Çin’i geride bırakması dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN İHA SATIŞLARI YÜZDE 65’LİK PAZAR PAYINI GEÇTİ

Raporda ayrıca Çin’in SİHA pazarındaki payının 2014 yılında zirveye ulaşmasının ardından, Türkiye’nin 2021’de Çin’i geride bırakarak en büyük SİHA tedarikçisi olduğu vurgulandı. Türkiye, 2018’den itibaren dünya genelindeki SİHA satışlarının yüzde 65’ini gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’NİN STRATEJİK BAŞARILARI

Raporda, Türkiye’nin son yıllardaki yükselişinin arkasında Libya, Karabağ ve Ukrayna’daki askeri başarıların olduğu belirtildi. Bu başarılar, Türkiye’nin SİHA pazarındaki liderliğini pekiştirdi. 2022’de 6 ülkenin Türkiye’den Bayraktar TB2 satın alması, Türkiye’nin bu alandaki hızlı teslimat ve etkili performansını ortaya koydu.

KÜRESEL SİHA PAZARINDA TÜRKİYE’NİN ROLÜ

Son 10 yılda küresel çapta SİHA satışları hızla artarken, Türkiye’nin bu alandaki etkisi belirgin bir şekilde büyüdü. Türkiye’nin yüksek kaliteli ve düşük maliyetli SİHA’ları, ülkeyi küresel pazarın zirvesine taşıdı ve askeri jeopolitik arenada önemli bir aktör haline getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.