SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye hava sahasını Ermenistan'a kapattı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erivan'da Nemesis Anıtının dikilmesinin ardından Türkiye'nin hava sahasının Ermenistan'a kapatıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye hava sahasını Ermenistan'a kapattı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Nemesis Anıtı'nın dikilmesi Türkiye tarafından büyük tepki çekmişti. Ermenistan'da aralarında Talat Paşa'nın da bulunduğu birçok Türk'ü şehit eden Nemesis terör örgütüne yönelik tepki Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayla ifade edilmişti. Açıklamada, "Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir" ifadesine yer verilmişti.

TÜRKİYE HAVA SAHASINI ERMENİSTAN'A KAPATTI

Söz konusu fiyaskonun ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin hava sahasının Ermenistan'a kapatıldığını açıkladı. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye'ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız. VIP (çok önemli kişi) uçuşları dahil 3. ülkelere uçuşlara izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.