SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump: Moskova'yı ve Pekin'i bombalayacağım!

ABD eski Başkanı Donald Trump, New York'taki bir bağış toplama etkinliğinde, Rusya Ukrayna'daki saldırılara devam ederse Moskova'yı, Çin Tayvan'a yönelik işgal girişimine devam ederse Pekin'i bombalayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump: Moskova'yı ve Pekin'i bombalayacağım!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı Donald Trump bir kez daha söylemleriyle dünya kamuoyunda gündeme geldi. ABD merkezli basın servisi Washington Post'un 28 Mayıs 2024 tarihli haberine göre New York'taki bağış toplama etkinliğine katılan Trump gündemdeki sıcak gelişmeler hakkında yorumda bulundu. 

"MOSKOVA'YI VE PEKİN'İ BOMBALAYACAĞIM"

Etkinlik sırasında Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın tamamına karşı başlattığı geniş çaplı işgal girişimine tepki gösteren Trump, Rusya'nın topyekûn saldırılara devam etmesi halinde Moskova'yı bombalayacağını söyledi. Ayrıca Trump, Çin Komünist Partisi (ÇKP) lideri Şi Cinping yönetimindeki Çin'in Tayvan'a yönelik işgal girişimi hakkında değerlendirmede bulunarak, olası işgalde Pekin'e saldıracağını da ifadelerine ekledi. 

Rusya'ya karşı Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleyen Trump nisan ayıında, “Herkesin hemfikir olduğu gibi, Ukrayna'nın hayatta kalması, bizden çok Avrupa için çok daha önemli olmalı. Ama aynı zamanda bizim için de önemli! Avrupa'yı harekete geçirin” ifadelerini kullanmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.