SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan Cumhurbaşkanı maaşını deprem bölgesine bağışladı

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Yardımcısı William Lai, bir aylık maaşlarını Türkiye’ye deprem yardımı olarak bağışlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan Cumhurbaşkanı maaşını deprem bölgesine bağışladı

Tayvan Cumhurbaşkanı TayvanTsai Ing-wen ve Yardımcısı William Lai bugün  yaptığı açıklamada, Türkiye'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası Türk halkına katıka bulunmak için bir aylık maaşını bağışlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin mümkün olan en kısa sürede yeniden inşa edilmesine yardımcı olmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

"KALBİM TÜRK DOSTLARIMIZLA BİRLİKTE TAYVAN TÜRKİYE'NİN YANINDA!"

Ayrıca Tsai bugün Tayvan'ın başkenti Taipei'deki Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret ederek taziye defterini imzaladı. Tsai deftere, "Kalbim Türk dostlarımızla birlikte. Tayvan Türkiye'nin yanında!" yazdı.

40 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ YOLA ÇIKTI

Tayvan, depremin ilk günlerinde Türkiye'ye 200 bin dolar bağışta bulunmuş ve 40 kişilik arama kurtarma ekibi göndermişti.

Konuyla ilgili Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "40 kişilik Tayvanlı arama ve kurtarma ekibi yola çıktı. Tayvan’da meydana gelen 99'daki deprem sonra Türkiye'nin yardımı için her zaman minnettarız ve şimdi koşma sırası bizde" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.