SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'de Türk bayrağına saldırı: 4 kişi öldü!

Suriye'nin kuzeyinde meydana gelen olayların tırmanması sonrasında Türkiye sınır kapılarını kapatma kararı aldı. Türk bayrağına gerçekleşen saldırı sonrasında meydana gelen olaylarda 4 kişi öldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Suriye'de Türk bayrağına saldırı: 4 kişi öldü!

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolünde bulunan bölgelerde 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayan olaylar devam ediyor.

TÜRK BAYRAĞINA SALDIRI

Afrin, El Bab, Azez, El Rai, Cerablus'ta şiddetlenen eylemlerin 15 farklı yerleşim birimine yayıldığı belirtilirken, Türk ve Türkiye karşıtı sloganların atıldığı eylemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 4 kişinin öldüğü ileri sürüldü. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 20'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Gözlemevine göre Afrin'de 3, Türk bayrağının indirildiği Cerablus'ta ise 1 kişi öldü. 

Dün sosyal medya sayfalarında paylaşılan videolarda, Türkiye'nin Afrin'de kurduğu valilik binası etrafında toplanan ÖSO mensuplarının Türk ve Türkiye karşıtı sloganlar attığı, Cerablus'ta ise ÖSO'ya ait bir karakolda Türk bayrağının indirildiği ve yırtıldığı görülmüştü. Azez ve El Bab'da ise silahlı grupların PTT binasına baskın düzenlediği kaydedilmişti. Halep’e bağlı Mare kasabasında da, Türkiye'den gelen tırların durdurulduğu ve yakıldığı görüntülendi.

SINIR KAPISI KAPANDI

Türkiye ile Bab El-Hava sınır kapısı yönetimi, bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapının yolcular, ticari kamyonlar ve insani yardım konvoyları dahil olmak üzere kapatıldığını duyururken, kapının yeniden açılması için bir tarih vermedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.