SON DAKİKA
Hava Durumu

Saakaşvili, Gürcistan'ın Rus işgalindeki topraklarının geri alınacağını söyledi

Gürcistan'ın hapisteki eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya'nın işgali altında bulunan Abhazya ve Şida Kartli'nin Ukrayna'nın zaferine bağlı olarak geri alınacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Saakaşvili, Gürcistan'ın Rus işgalindeki topraklarının geri alınacağını söyledi

Gürcistan’ın hapisteki eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 2 Haziran 2023 tarihinde bir açıklama yaparak, Gürcistan’ın işgal edilen topraklarını geri alacaklarını vurguladı. Saakaşvili, Gürcistan’ın, Abhazya ve Şida Kartli bölgesinin kurtuluşuna hazırlanması gerektiğini ifade etti. Eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, “Bu pencere yakında açılacak” dedi. Saakaşvili'nin açıklamaları, şahsi sosyal meyda hesabından yayımlandı.

GÜRCİSTAN’IN KADERİ ZELENSKIY’IN ELLERİNDE

Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın zaferine herkesin hazırlıklı olması gerektiğini ifade ederken; Gürcistan’ın kaderinin Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'a bağlı olduğunu söyledi. Saakaşvili, "Karadeniz kıyısında Ukrayna ile ortak bir sınırımız olacağını göz ardı etmiyorum. Bugün ülkemizin varlığı ve zaferi Zelenskıy ve Ukrayna ordusuna bağlıdır" dedi.

SAAKAŞVİLİ: RUS ORDUSUNUN ÇÖKECEĞİ ANI HEPİMİZ YAKALAMALIYIZ

Saakaşvili, "Zelenskıy’ın geniş bir stratejik vizyonu var" ifadelerine yer verdi. Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili, "Zelenskıy'ın, Batı'nın, Ukrayna halkının ve Gürcistan halkının yakın zaferine tamamen inanıyorum. Psou'da Gürcistan-Ukrayna sınırının düzenlenmesi için hazırlanmak gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Saakaşvili, 2021 yılı ekim ayı başında 8 yıl sonra döndüğü Gürcistan'da gözaltına alınıp cezaevine girmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.