SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya nükleer füze tatbikatının ikinci aşamasında elektronik füze kullandı!

İşgalci Rusya bu sabah Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı taktik nükleer füze tatbikatının ikinci aşamasında elektronik füze fırlatma tatbikatı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya nükleer füze tatbikatının ikinci aşamasında elektronik füze kullandı!

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırı ve işgal girişimi 3. yılında devam ederken Moskova, taktik nükleer füze tatbikatının ikinci aşamasına geçti. Savaş suçu işlemeye devam eden Vladimir Putin emrindeki işgalci Rus askerleri, 13 Haziran 2024 sabahı Ukrayna'ya elektronik füze fırlatma tatbikatı yaptı.

RUSYA TAKTİK NÜKLEER FÜZE TATBİKATI YAPTI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Leningrad Askerî Bölgesi füze biriminin personeli, belirlenen konumsal alana gizlice ilerlemek için muharebe eğitimi görevleri gerçekleştirdi ve koşullu düşman hedeflerine karşı elektronik füze fırlatmaları gerçekleştirdi." ifadeleri kullanıldı. Ayrıca açıklamada donanma ekibi personelinin devriye gezdiği bildirildi. 

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit olan Putin, yakın zamanda nükleer tatbikat emri vermişti. Rusya'nın en büyük müttefiki Belarus ise nükleer füze tatbikatını doğrulayarak ülkenin tatbikat hazırlığının ikinci aşamasında yer aldığını belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.