SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri her geçen gün azalıyor!

Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirlerinin bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 52 azaldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri her geçen gün azalıyor!

Ukrayna topraklarının tamamına karşı 24 Şubat 2022 tarihinde işgal girişimi ve saldırılara başlayan Rusya, savaş ekonomisi nedeniyle her geçen gün ekonomik kriz bataklğına saplanıyor. Ukrayna'da ciddi hiçbir başarı elde edemeyen ve Ukrayna'nın ordusu ve halkıyla direnişi çerçevesinde işgal ettiği topraklardan bir bir geri çekilmek zorunda kalan Rusya, ekonomik olarak da çöküşe doğru ilerliyor.

Rusya Maliye Bakanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ülkede bütçe açığının bu yılın ilk 4 ayında düşüşün devam ettiği açıklandı. Buna göre Rusya Maliye Bakanlığı, 3.4 trilyon ruble (45 milyar dolardan fazla) zarar ettiklerini açıkladı.

RUSYA EKONOMİSİ ÇÖKÜYOR

Ayrıca, Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirlerinin de ocak-nisan döneminde 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 52 azalarak 2.3 trilyon rubleye (30 milyar dolar) gerilediği belirtildi. Söz konusu düşüşün ana nedeni olarak yüksek baz etkisine vurgu yapıldı.

YAPTIRIMLAR İŞGALCİ RUSYA EKONOMİSİNE ETKİ EDİYOR

Rusya'nın bütçesi, geçen yıl Ukrayna'nın topraklarına başlatılan topyekun işgal girişimi çerçevesinde uygulanan yaptırımlar nedeniyle 3.3 trilyon ruble açık vermişti. Rusya Maliye Bakanlığı, bütçe açığını kapatmak için rezervlerinden yuan ve altın satışı gerçekleştiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.