SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, mermilerin yarısını Kuzey Kore’den alıyor!

Rusya'nın Ukrayna'da kullandığı top mermilerinin yarısının Kuzey Kore tarafından sağlandığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, mermilerin yarısını Kuzey Kore’den alıyor!

Birleşik Krallık merkezli The Times gazetesinin 4 Ekim 2024 tarihli sayısında Rusya'nın Ukrayna'da kullandığı top mermilerinin yarısının Kuzey Kore tarafından sağlandığı iddia edildi.

The Times’e göre, Pyongyang Moskova'ya yılda yaklaşık 3 milyon adet mermi gönderiyor, ancak bunların önemli bir kısmının arızalı olduğu düşünülüyor.

The Times, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminde ve saldırılarında, sağlanan mermi sayısının önemli bir rol oynadığını kaydetti.

RUSYA UZUN SÜREDİR KUZEY KORE MENŞELİ SİLAHLARI CEPHEDE KULLANIYOR

Bilindiği üzere Rusya’nın Ukrayna’ya karşı Kuzey Kore menşeli mühimmat kullandığı ortaya çıkmıştı. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Komitesi için hazırlanan bir raporda, işgalci Rus ordusunun 2 Ocak'ta Harkiv’e düzenlediği saldırıdan sonra bulunan füzenin enkazının Kuzey Kore'nin Hwasong-11 tipi balistik füzesine ait olduğu bilgisi yer almıştı. Ağustos ayında ise Kuzey Kore'nin Rusya'ya 6 milyondan fazla top mermisi içerebilen konteynerler gönderdiği belirtilmişti.

RUSYA-KUZEY KORE İTTİFAKINDA YENİ SEVİYE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 yıl aradan sonra 18-19 Haziran 2024 tarihlerinden Kuzey Kore’ye resmî ziyaret gerçekleştirmişti. Rusya ile Kuzey Kore arasında kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzalanmıştı. Ayrıca, iki ülke hükûmetleri arasında sağlık, tıp eğitimi ve bilim alanı ile ilgili ve Tumannaya Nehri'nde sınır otomobil yolu köprüsünün inşasına ilişkin anlaşmalar imzalanmıştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Putin arasında gerçekleşen görüşme sonrasında düzenlenen toplantıda konuşan Putin, anlaşmanın "imzacı taraflardan birine yönelik bir saldırı durumunda karşılıklı yardım sağlanmasını içerdiğini" söylemişti.

Kim ise, Rusya'yı "en dürüst dost ve müttefik" olarak nitelendirirken, Putin'den "Kore halkının en sevgili dostu" olarak bahsetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.