SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Ermenistan'a Ukrayna tehdidi!

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitry Peskov, dünkü açıklamasında ülke olarak Ermenistan'ın Batı ile ittifak yapmasından endişe duyduklarını belirterek, Ukrayna tutumu konusunda Ermenistan'ı tehdit etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Ermenistan'a Ukrayna tehdidi!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya, savaşın 3. yılında başarısız politikasını sürdürürken, dünya ülkelerinin tutumlarından endişe duyuyor.

Almanya merkezli basın kuruluşu Deutsche Presse-Agentur (DPA) tarafından gündeme getirilen habere göre Kremlin Sarayı, Ermenistan'a tehditkâr söylemlerde bulundu. 

RUSYA, BATI İLE İTTİFAK KONUSUNDA ENDİŞE DUYUYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov 24 Temmuz 2024 tarihli açıklamasında, Ermenistan'ın siyasi yönünü belirleme hakkı olduğunu ancak Ukrayna tavrının değişmemesini umduğunu belirtti. Ayrıca Rusya Ermenistan'ı, Ukrayna konusunda Batı ile ittifak yapmaması konusunda tehdit etti.

Ayrıca Erivan yönetiminin Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç'in 2014 yılından sonra devrilmesine işaret edilerek, Erivan'ın Ukrayna'nın izlediği yolun aynısını izlemesinden endişe duydukları aktarıldı. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın son dönemde gelişen Avrupa ilişkileri, Rusya ile arasının açılmasına ve Moskova'nın endişelenmesine sebep oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.