SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da akıl almaz eğitim!

Rusya, Ukrayna'daki topyekûn saldırıları ve Kırım'ın işgalini çarpıtarak anlattığı sözde "Anavatan Güvenliğinin ve Savunmasının Temelleri" kitabını eğitim hayatına sokmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da akıl almaz eğitim!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekûn olarak saldırı başlatan işgalci Rusya, bir darbe de ülkedeki eğitime indirdi. "Güvenli Yaşam Temelleri" adı altında yeni bir dersi eğitim hayatına sokan Rusya, Ukrayna'daki savaşı çarpıtılmış bir şekilde anlatıyor. 

DERS, UKRAYNA'NIN İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERİNDE ÖĞRENCİLERE ZORUNLU KILINACAK

Rusya ve Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinde 15-18 yaş grubu öğrencilere zorunlu olarak verilecek olan dersin ana konusu "Anavatan Güvenliğinin ve Savunmasının Temelleri" oldu. Öğrencilere orduya katılmalarını teşvik eden derse, eski askerlerin gireceği ve dersin eylül ayı itibarıyla 2024-2025 eğitim öğretim döneminde işleneceği belirtiliyor. Rus askerlerin 24 Şubat 2022'den bu yana sözde başarılı olduğu hikayelerin anlatılacağı ifade edilen ders kitabının yazarları arasında Rusya Savunma Bakanlığı ve Kremlin gazetesi Rossiiskaya Gazeta için çalışan iki üst düzey yetkili yer alıyor. 

KIRIM'IN İŞGALİ ÇARPITILMIŞ BİR ŞEKİLDE ANLATILIYOR!

Eli kanlı Sovyet lideri Joseph Stalin'e övgü yağdıran ders kitabında 2014 yılında işgal edilen vatan Kırım "Rusya'ya yeniden bağlanması" başlığıyla anlatıyor. Ayrıca Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022'de başlatılan işgal girişimi ise sözde "özel askeri operasyon" olarak yer alıyor. 

Ukraynalı siyasi analist Volodımır Fesenko ders kitabını tamamen yanlış bilgi ve yalan olarak ifade ederken, kitabın Mariupol'deki travmatik saldırıları "Nazilerden arındırma" gözüyle anlatıldığını vurguladı. Fesenko, "Düzinelerce Ukraynalı sivilin Ruslar tarafından öldürüldüğü ve kadınlara tecavüz edildiği bildirilen Buça'daki trajediyi hepimiz hatırlıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.