SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya çöken ekonomisi için Hindistan pazarına iştah kabartıyor

Rusya, Batılı devletlerin ülkesine yönelttiği ambargolar nedeniyle çöken ekonomisine alternatif arıyor. Rus bakan, yaptığı açıklamalarla Hindistan pazarına iştah kabarttığını gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya çöken ekonomisi için Hindistan pazarına iştah kabartıyor

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Hindistan ile serbest ticaret anlaşmasını tamamlamak için görüşmeleri artırmayı planladıklarını bildirdi. Manturov iki günlük Hindistan ziyaretinde Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile Delhi'de düzenlenen Hindistan-Rusya İş Diyaloğu programında bir araya geldi. 

"RUS VE HİNT YATIRIMLARININ GÜVENLİĞİ GARANTİ"

Rusya'nın Yeni Delhi Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Manturov'un Avrasya Ekonomik Komisyonuyla Hindistan ile serbest ticaret anlaşmasını tamamlamak için görüşmeleri artırmayı planladığı bildirildi. Rusya ile Hindistan'ın yatırımların teşviki ve karşılıklı korunmasına yönelik anlaşma imzalaması konusunun da işe yaradığını aktaran Manturov, Rus ve Hint iş insanlarının, yatırımın güvenliğini garantileyen ticaret tercihleri ve mekanizmalarını talep edeceğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.