SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya: Çin ile ilişkiler benzeri görülmemiş seviyeye ulaştı

Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimi ve saldırıları nedeniyle ABD ve AB ile olan ilişkileri bitme noktasına gelen Rusya, Çin ile "ilişkilerinin benzersiz boyutta iyi olduğunu" duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya: Çin ile ilişkiler benzeri görülmemiş seviyeye ulaştı

Ukrayna topraklarının tamamına karşı başlattığı işgal girişimi ve saldırılar nedeniyle Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ilişkileri bitme noktasına geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ekonomik ve askeri teçhizat bağlamında Rusya'nın en büyük destekçisi Çin yönetimi ile olan ilişkisinin "benzersiz boyutlarda iyi" olduğunu açıkladı.

ASKERİ ALANDAKİ İŞ BİRLİĞİ GELİŞİYOR

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Şoygu'nun Çin Savunma Bakanı görevine getirilen Rus yanlısı Li Şangfu ile Çin'in Merkezi Askeri Komisyonu başkan yardımcılıklarına atanan Çin Halk Kurtuluş Ordusundan General Cang Youşia ve General Hı Veydong'a ayrı ayrı tebrik telgrafı gönderdiği duyuruldu. Şoygu, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin gelişmeye devam edeceğini kaydetti.

"İKİLİ İLİŞKİLER  BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTI"

Ayrıca Rusya ile Çin'in ortak sınıra ve tarihe sahip olduğu belirten Şoygu, "Rusya ve Çin, eski dost ve ortaklar. Ortak sınır ile tarih ve uzun yıllara dayanan dostluk, halklarımızı ve ülkelerimizi birbirine sıkı sıkıya bağladı. İkili ilişkiler  benzeri görülmemiş seviyeye ulaştı ve dünyada jeopolitik gerilimin arttığı koşullarda küresel istikrarın sağlam destekleyicileri oldu." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.