SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus televizyonunda şok tehdit: Polonya'yı 10 dakikada yok ederiz!

Kremlin'e yakınlığıyla bilinen devlet destekli Russia 1 kanalındaki bir tartışma programında, Rus askerî uzman ve emekli deniz subayı Konstantin Sivkov, Polonya'ya tehditler savurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus televizyonunda şok tehdit: Polonya'yı 10 dakikada yok ederiz!

Rus televizyon kanalı Russia 1'de yapılan bir tartışma programında Ukrayna'ya askerî ve insanî yardım sağlayan Polonya'ya tehditler savruldu. Programa konuk olan Rus askerî uzman ve emekli deniz subayı Konstantin Sivkov, Polonya'yı açık bir şekilde hedef aldı. 

POLONYA HALKINA VE POLONYA DİLİNE TEHDİTLER SAVURDU!

Sivkov, "Polonya'ya bakalım. Bu, küçük bir nükleer savaş tiyatrosuna dönüşebilecek en gerçekçi aday” diyerek bölgedeki şehirlere, Polonya halkına ve Polonya diline saldırdı. Askerî uzman, sarf ettiği ifadelerinde şunlara yer verdi:

“Orada 20 büyük şehir var mı? Hiç sanmıyorum. Her şehre iki nükleer füze tahsis edersek, bu sadece 30-40 füze eder. 10 ile 15 dakika içinde hem Polonya devleti hem de Polonya halkı yok olacak. Polonya dili de yok olacak.”

Ayrıca Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini işaret eden Sivkov, "Avrupalıları ne yaptıklarını düşünmeye çağırıyorum" dedi.

"RUSYA'NIN SİBER SALDIRILARIYLA EN ÇOK MÜCADELE EDEN ÜLKE: POLONYA"

Öte yandan Polonya Dijitalleşme Bakanı Krzysztof Gawkowski, Rusya'nın siber saldırılarıyla en çok mücadele eden ülkenin Polonya olduğunu belirterek, Varşova yönetiminin "Siber Kalkan" için 3 milyar zlotinin üzerinde bir bütçe ayırmak istediğini belirtmişti.

Kremlin'e yakınlığıyla bilinen devlet destekli Russia 1 kanalı 2022'de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından yaptırıma tâbi tutulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.