SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus devlet yetkilileri, Şoygu ve Gerasimov için harekete geçti!

Rusya’nın üst düzey devlet yetkilileri, Vladimir Putin'den Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'un görevden alınmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus devlet yetkilileri, Şoygu ve Gerasimov için harekete geçti!

Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Bloomberg, 20 Ağustos 2023 tarihinde yayımladığı ve Rusya’nın üst düzey devlet yetkililerine dayandırdığı haberinde Rusya’nın, bürokratik sisteminde değişiklik için harekete geçtiğini aktardı. Bloomberg, Rusya’nın üst düzey yetkililerinin, Vladimir Putin’e, ordunun liderliğini değiştirmesini, sıkıyönetim ilan etmesini ve genel seferberlik başlatmasını teklif ettiğini bildirdi.

ŞOYGU VE GERASİMOV'UN GÖREVDEN ALINMASI ÖNERİLDİ

Putin’in daha saldırgan adımlar atmasını talep eden Rus yetkililer, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da görevden alınmasını istedi. Bloomberg, bazı yetkililerin Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin ile aynı fikirde olduğunu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’un da görevden alınmasından yana olduğunu kaydetti.

Bloomberg, önerilere rağmen hem Şoygu’nun hem de Gerasimov’un görevlerinden alınacağına dair bir işaret olmadığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.