SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin destekçisi sanatçı Roma'da konser verecek!

Putin rejimine verdiği destekle bilinen Rus opera sanatçısı Anna Netrebko'nun İtalya'nın başkenti Roma'da konser vereceği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin destekçisi sanatçı Roma'da konser verecek!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Roma Operası'na Rus opera sanatçısı Anna Netrebko'nun katılımıyla planlanan programın iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Bakanlığın resmî sosyal medya sayfasından yapılan açıklamada, "Rus Anna Netrebko Roma Operası sahnesine geri dönüyor. Sanatçının Putin rejimine yıllarca verdiği destek, dünya sahnelerinin onu ağırlamasına engel olmuyor. Rusya'nın suçlarına ortak olan bir kişinin performansından nasıl keyif alabilirsiniz?" ifadelerine yer verilirken, ayrıca Anna Netrebko'nun Rus hükûmetine ve Putin'e kişisel olarak desteğini nasıl gösterdiğini kanıtlayan bir videoya yer verildi.

NETREBKO KIRIM'IN İŞGALİNİ DE DESTEKLİYOR

Bakanlık tarafından paylaşılan videoda sanatçının, Rus yetkililere ve şahsen Putin'e defalarca destek verdiği, Kırım'ın işgalini desteklediği, Donetsk Opera Binası için sözde "Novorossiya Parlamentosu Başkanı" Oleg Tsarev'e bağışta bulunduğu ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü işgal girişimine yönelik kamuya açık olarak yaptığı kınama mesajlarında samimi olmadığını ve mevcut koşullarda kendisine faydalı olacak şekilde manevra yapmaya çalıştığını itiraf ettiği örnekler gösteriliyor. 

Anna Netrebko, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında, Batı'daki konserlerinin boykot edilmesiyle karşı karşıya kalmıştı. Netrebko ayrıca, aynı dönemde New York'taki Metropolitan Operası'ndan da atılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.