SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan: Kardeş Türk halkının başı sağ olsun!

Özbekistan halkı, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinde deprem felaketinde hayatını kaybedenleri anıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan: Kardeş Türk halkının başı sağ olsun!

Özbekistan vatandaşları, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiği yerleşkesine akın ediyor. Özbek Türkleri, Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin anısına büyükelçilik önüne çiçek buketleri bıraktı. Vatandaşlar, Türk Büyükelçiliğinde açılan taziye defterine başsağlığı dileklerini yazarken ayrıca depremde ölenlerin anısına büyükelçilik binasına "Kardeş Türk halkının başı sağ olsun", "Geçmiş olsun" yazılarının bulunduğu çiçekler koydu.

ÖZBEKİSTAN TÜRK HALKININ YANINDA

Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı ve Baş Müftü Nuriddin Haliknazarov'un girişimleriyle, ülkedeki tüm camilerde Kur'an-ı Kerim okunarak Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenler için dua edildiği bildirildi. Ayrıca yaralılara acil şifa dileğinde bulunulduğu belirtildi.

"BİZLER BERABERİZ!"

Özbekistanlılar ayrıca sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflarına Türk bayrağı koyarak başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ifade ediyor. Türkiye Özbekistan bayraklarının bir arada olduğu fotoğraflara yazdıkları "Bizler beraberiz" sloganıyla paylaşımlar yapılıyor. Bazı Özbek vatandaşlar bir araya gelerek, depremden zarar görenlere destek vermek için yardım kampanyası başlattı.

ÖZBEKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI: KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ!

Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyar Saidov da sosyal medya hesabından, Türkiye'de meydana gelen yıkıcı deprem haberinden derin üzüntü duyduğunu kaydederek "Depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye halkı için çok zor zamanlar, kardeşlerimizin yanındayız" ifadesini kullandı.

Taşkent Büyükelçiliğinde açılan taziye defteri 10 Şubat'a kadar açık tutulacağı bildirildi.

TÜRKİYE KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ İKİ BÜYÜK DEPREMLE SARSILDI

Türkiye, 6 Şubat 2023'te saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ayrı bir deprem yaşandı. Depremde  3 bin 549 kişi hayatını kaybederken, yaralanan kişilerin sayısı 22 bin 549'e yükseldi. 8 binin üzerinde vatandaşın kurtarıldığı bildirildi. Ayrıca  5 bin 775 bina yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti 7 günlük milli yas ilan etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.