SON DAKİKA
Hava Durumu

Norveç'in turist kararı Rusları kızdırdı

Norveç Adalet Bakanlığı, Ukrayna'ya saldıran işgalci Rusya'ya karşı bir tepki olarak Rus turistlerin ülkeye girişinin yasaklanacağını duyurdu. 29 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla Rus turistler Norveç'e giremeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Norveç'in turist kararı Rusları kızdırdı

Norveç, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi başlatan Rusya Federasyonu hakkında turizm sektöründe önemli bir karara imza attı. Norveç Adalet Bakanlığının 23 Mayıs 2024 tarihli açıklamasında Rus turistlerin ülkeye girişinin kısıtlanacağı duyuruldu. 

NORVEÇ 29 MAYIS'TA RUS TURİSTLERE KAPILARINI KAPATIYOR

Buna bağlı olarak 29 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Rus turistlerin Norveç'e girişinin yasaklanacağı bildirildi. Öte yandan Norveç Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl, "Giriş kurallarını sıkılaştırma kararı, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yasa dışı saldırganlık savaşına tepki olarak Norveç'in müttefikleri ve ortaklarının yanında durma yaklaşımıyla uyumludur." açıklamasında bulundu. Zorunlu seyahat ve aile ziyareti gibi sebepler dışında turistlerin geri çevrileceğini aktaran Bakan Mehl, Rus vatandaşların ülkeye alınmayacağını dile getirdi. 

Rusya Federasyonu söz konusu karara yanıt vereceğini ifade etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.