SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO tarihinin en büyük hava tatbikatı başladı!

Alman ordusunun liderlik edeceği "Air Defender 2023" hava tatbikatı 12 Haziran itibarıyla başladı. Tatbikata aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ülkeden 250 savaş uçağı ve yaklaşık 10 bin personel katıldı. Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz, Air Defender hava tatbikatı fikrinin, Kırım'ın Rusya tarafından işgali ile oluştuğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO tarihinin en büyük hava tatbikatı başladı!

Alman ordusunun liderlik edeceği NATO tarihinin en büyük hava tatbikatı "Air Defender 2023" 12 Haziran 2023 tarihi itibarıyla başladı. 23 Haziran’a kadar sürecek tatbikata, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ülkeden 250 savaş uçağı ve yaklaşık 10 bin personel katıldı. Alman Hava Kuvvetlerine ait "A400M" tipi nakliye uçağının Aşağı Saksonya'daki Wunstorf Hava Üssü'nden havalanmasıyla tatbikata başlandı. İlk uçuştan hemen sonra, Alman Hava Kuvvetlerine ait F-18 savaş uçağı, Schleswig-Hostein eyaletindeki Fliegerhorst Hohn Hava Üssün'den kalkış yaptı.

US Air Force ranks: Everything you need to know - Sandboxx

NATO’NUN SAVUNMA YETENEĞİ KANITLANACAK

Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz, kamu yayıncısı ARD’ye bağlı RBB radyosuna yaptığı açıklamada, tatbikatın öncelikle NATO’nun savunma yeteneğini kanıtlamasıyla ilgili olduğunu söyledi.

US Air National Guard will play big role in NATO's largest ever air  exercise | Stars and Stripes

HAVA TRAFİĞİ ETKLİLENMEDİ

Tatbikatın hava trafiğini etkileyip etkilemediği ile ilgili Berlin-Bradnenburg Havalimanı yetkililer şimdiye kadar hava trafiği için normal bir gün yaşandığını ve tatbikatın yolcuların üzerinde önemli bir etkisinin bulunmadığını belirtti. Frankfurt Havalimanı yetkilileri ise tatbikatın öğleden önce yolcular için fark edilebilir etkisinin olmadığını ve trafiğin normal seyrettiğini bildirdi.

The Catastrophic Success of the U.S. Air Force

TATBİKAT BOYUNCA GÜNDE 250 SORTİ YAPILACAK

Alman Hava Kuvvetleri, tatbikat boyunca günde ortalama 250 sorti yapacak. Alman Hava Kuvvetleri tatbikatın amacının, NATO güçlerinin hava savunma kabiliyetinin artırılması ve caydırıcılığın sürdürülmesi olduğunu kaydetti.

KIRIM'DAKİ RUS İŞGALİ TATBİKAT FİKRİNİ DOĞURDU

Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz, Air Defender 2023 tatbikatı fikrinin 2018'de ABD seyahatinde oluştuğunu dile getirdi. Alman Korgeneral, Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin bu tatbikat için kendilerine fikir verdiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.