SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Rusya ile savaş mı planlıyor?

Almanya merkezli yayın kuruluşu Bild, NATO ile Rusya arasında şubat ayında bir gerilimin olabileceğini açıklarken olası senaryo hakkında iddialarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Rusya ile savaş mı planlıyor?

Almanya Savunma Bakanlığı, gizli bir belgede Rusya ile NATO arasındaki olası çatışmaya ilişkin bilgilere yer ver verdi. Almanya merkezli yayın kuruluşu Bild tarafından yayımlanan raporda, “Rusya ve Batı'nın eylemleri aylarca kayıt altına alındıktan sonra binlerce NATO askerinin konuşlandırılmasıyla birlikte 2025 yazında kaçınılmaz olarak bir savaşın ortaya çıkacağı” bilgisi kaydedildi.

Bild, raporu yayımladıktan sonra öne sürdüğü olası bir çatışma durumuna rağmen güvenlik nedeniyle NATO birliklerinin sayısı ve hareketleri hakkındaki bilgilerin hepsini paylaşmaktan kaçındı.

"İTTİFAK SAVUNMASI 2025"

Bild’in iddiasına göre, Bundeswehr'ın (Alman Silahlı Kuvvetleri)  "İttifak Savunması 2025" senaryosu Şubat 2024 tarihinde başlayacak. Ardından Rusya’nın yeni bir seferberlik dalgası başlatacağı ve 200 bin kişiyi daha askere alacağı öngörülüyor. Senaryonun devamında Rusya'nın Ukrayna'ya bahar saldırısını başlatacağı yer aldı.

Bild’in iddia ettiği senaryoda, Rusya'nın Batı'ya yönelik ilk gizli, ardından giderek açık saldırıları Temmuz'da başlayacak. Başta Baltık ülkelerinde olmak üzere siber saldırıların ve hibrit savaş tekniklerinin kullanılması bekleniyor.

NATO, RUSYA’YI DİZGİNLEYEBİLECEK Mİ?

Söz konusu senaryoda Mayıs 2025'te NATO çevreleme tedbirlerine karar verir. Belirsiz bir günde NATO, 30 bini Bundeswehr askeri olmak üzere 300 bin askerini doğu kanadına transfer eder.  Belirsiz günden 30 gün sonra sona ereceği beklenen senaryoda, Rusya'nın NATO tarafından dizginlenip dizginlenemeyeceği soru işareti oluşturuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.