SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'nun tarihi Vilnius Zirvesi başladı

NATO için önemli bir dönüm noktası olan Vilnius Zirvesi bugün başladı. NATO üyesi 31 ülke liderinin gündeminde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi, İsveç'in NATO üyeliği ve terörle mücadele olacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'nun tarihi Vilnius Zirvesi başladı

NATO tarihinin dönüm noktalarından Vilnius Zirvesi bugün başladı. NATO üyesi ülkelerin liderleri yıllık toplantı için Litvanya'nın başkenti Vilnius’ta bir araya geliyor. Küresel çapta istikrarsızlığın ve güvensizliğin yaşandığı bir dönemde gerçekleşen zirvede, işgalci Rusya'nın Ukrayna topraklarının tamamına yönelik başlattığı işgal girişimi öncelikli gündem maddesi olacak. 

KRİTİK ZİRVEDE YOĞUN GÜNDEM 

Ayrıca, zirvede Ukrayna'nın NATO üyeliği talebi de masaya yatırılacak. NATO üyesi bazı devletler Ukrayna'nın NATO üyeliğini olumlu karşılarken, ABD ve Almanya gibi ülkeler ise Ukrayna'nın NATO üyelğine daha hazır olmadığını ve farklı bir modelle ortaklık kurulması gerektiğini düşünüyor.

Vilnius'taki zirvede ele alınacak olan diğer bir önemli başlık ise İsveç'in NATO üyeliği olacak.

EN ÜST DÜZEY GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Litvanya, tarihinin en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. İttifaka üye 31 ülkenin devlet ve hükumet başkanının katılacağı zirve için Vilnius’te en üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. Zirve süresince diğer ittifak ülkelerinden toplam 33 bin asker ve polis görev yapacak. Kentte yolların büyük bölümü trafiğe kapatıldı.

VİLNİUS UKRAYNA BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Üç gün sürecek olan zirvenin yapılacağı Vilnius'ta hava sahası kapatıldı. Baltık Denizi'nde savaş gemileri, ülkede Patriot hava savunma füzeleri güvenlik nedeniyle hazır hale getirildi. Ev sahibi ülke olan Litvanya, zirvenin yapılacağı Vilnius'u NATO üyeliğine destek verdiği Ukrayna bayraklarıyla donattı.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.