SON DAKİKA
Hava Durumu

#Vilnius Zirvesi

QHA - Kırım Haber Ajansı - Vilnius Zirvesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vilnius Zirvesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Fidan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüştü Haber

Bakan Fidan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Litvanya'da düzenlenen Vilnius Zirvesi'nde alınan kararlar ele alındı.  TÜRKİYE, İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE ONAY VERDİ Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Temmuz 2023'te Vilnius Zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya gelmişti. Üçlü görüşmenin ardından Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onayladığını duyurmuştu. Bu süreçten sonra, İsveç'in üyeliği konusu Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşınacak. Kararın onaylanmasıyla birlikte İsveç, bir buçuk yılın sonunda NATO'ya resmen üye olacak. Ayrıca Türkiye ile birlikte hareket edeceğini dile getiren Macaristan'ın da bu karara, yeşil ışık yakması bekleniyor.  30 ülkenin onay vermesini bekleyen Finlandiya ve İsveç, 28 Haziran 2022'de imzalanan Üçlü Muhtıra'nın ardından terör faaliyetlerine destek vermeyeceklerine yönelik taahhüt imzalamıştı. Finlandiya, Nisan 2023'te resmen NATO üyesi oldu. Ancak, ülkede terör faaliyetlerini destekleyen gruplara sessiz kalmasıyla bilinen İsveç, Türkiye'nin eleştirilerinin hedefi haline gelmişti. TÜRKİYE, AB'YE ÜYELİK HAZIRLIĞINDA MI? Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada Türkiye'nin, Avrupa Birliğine (AB) üye olması konusunda destek alması kaydıyla İsveç'e onay vereceğini söylemişti. İsveç tarafından gelen cevap ise net oldu. Kristersson, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasında daha yakın ilişkileri destekliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Stoltenberg: Ukrayna, NATO'ya hiç olmadığı kadar yakın Haber

Stoltenberg: Ukrayna, NATO'ya hiç olmadığı kadar yakın

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Vilnius Zirvesi kapsamında düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Stoltenberg, NATO'nun Rus saldırıları altındaki Ukrayna için milyarlarca dolar destek sağladığını ve bunun devam edeceğini vurgulayarak, "NATO, ihtiyaç olduğu sürece yanınızda olacaktır" dedi. "UKRAYNA, NATO'YA HİÇ OLMADIĞI KADAR YAKIN"  Vilnius Zirvesi'nde Ukrayna için yeni bir askeri destek paketi üzerinde uzlaşıldığını ve NATO standartlarına uygun teçhizat sağlanacağını aktaran Stoltenberg, NATO-Ukrayna Konseyinin kurulduğunu ve ortakların karar alabileceğini belirtti. Ayrıca Ukrayna'nın NATO üyeliği için mesaj veren Stoltenberg, "Ukrayna'nın ittifaka üye olacağının" teyit edildiğini hatırlattı ve Ukrayna'nın NATO'ya "hiç olmadığı kadar yakın" olduğunu dile getirdi.  "Şartlar karşılandığında ve müttefikler anlaştığında Ukrayna'ya NATO daveti gönderilecek" vurgusunu yapan Stoltenberg, "Bu savaş bittiğinde Ukrayna'nın güvenliği için muteber düzenlemeler olmasını sağlamalıyız ki tarih tekerrür etmesin. Bu nedenle birçok müttefikin uzun vadeli yardım taahhüdü vermesini memnuniyetle karşılıyorum. Bu, Rusya'nın savaş bittikten sonra yeni saldırganlıkları karşısında caydırıcı olacaktır" dedi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO-Ukrayna Konseyinin ilk toplantısına ilişkin olarak, "Bugün eşitler olarak buluşuyoruz. Müttefikler olarak buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum" ifadesini kullandı. Stoltenberg, ayrıca Ukrayna'nın kendi yolunu özgür bir şekilde seçebileceğini bir kez daha vurguladı.  UKRAYNALI ASKERLERE F-16 EĞİTİMİ BU YAZ VERİLECEK Öte yandan, dün NATO müttefiki ülkelerin Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi verilmesi için bir koalisyon kurduklarını dile getiren ve eğitimlerin bu yaz başlayacağına işaret eden Stoltenberg, "Eğitimin başlaması daha sonra bize F-16'ların sağlanması kararı alma imkanı verecek" bilgisini paylaştı.

NATO-Ukrayna Komisyonu Vilnius'ta toplandı Haber

NATO-Ukrayna Komisyonu Vilnius'ta toplandı

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO-Ukrayna Komisyonu'nun Devlet ve Hükumet Başkanları Toplantısı, 31 NATO üyesi ülke, Ukrayna, İsveç, Güney Kore, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerinin katılımıyla başladı.  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Litvanya'da düzenlenen Vilnius Zirvesi kapsamında bugün NATO-Ukrayna Komisyonu'nun Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD Başkanı Joe Biden, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy sohbet etti. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor.  ZELENSKIY ALKIŞLARLA KARŞILANDI NATO liderleri tarafından alkışlarla karşılanan Zelenskıy, ülkelerin isim sıralamasına göre hazırlanan oturma düzeninde Erdoğan ile Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın arasında yerini aldı. Toplantıya, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlık yaptı. Açılışta konuşma yapan Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO müttefikleriyle eşitler olarak yan yana bulunduğunu vurguladı. "CESARETİNİZDEN İLHAM ALIYORUZ" NATO'nun Ukrayna'ya verdiği desteği tekrar yineleyen Stoltenberg, "Cesaretinizden ilham alıyoruz. Ukrayna'nın topraklarını kurtarmasını sağlamak ve Rusya'nın gelecekteki saldırganlığını caydırmak için desteğimizi sürdürmeliyiz. Bugün eşitler olarak bir araya geldik. Müttefikler olarak bir araya geleceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum" ifadesini kullandı. ZELENSKIY: UKRAYNA NATO'YU DAHA GÜÇLÜ KILACAK Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, NATO Liderler Zirvesi'ndeki görüşmeler öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Bugün tartışılması gereken 3 önemli konu var. Ukrayna'ya yeni silah teslimatı, NATO'ya üyelik daveti ve Ukrayna için güvenlik garantileri" ifadelerini kullandı.

Vilnius Zirvesi bildirisi: Ukrayna'nın geleceği NATO'dadır Haber

Vilnius Zirvesi bildirisi: Ukrayna'nın geleceği NATO'dadır

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta dün başlayan NATO Zirvesi'nin ilk gününde yayımlanan bildiride, Rus saldırıları altındaki Ukrayna ve İsveç'in NATO'ya üyeliği, terörle mücadele ve NATO ülkelerinin Rusya'ya karşı takınacağı tutumun öne çıktığı konular yer aldı. İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ Bildiride, "İsveç'i ittifakın tam üyesi olarak karşılamayı dört gözle bekliyoruz. Bu kapsamda NATO Genel Sekreteri (Jens Stoltenberg) Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ve İsveç Başbakanı (Ulf Kristersson) arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Türkiye'nin en büyük güvenlik kaygısı olan terör faaliyetlerine dikkat çekilen açıklamada, terörün koşul gözetmeksizin reddedildiği vurgulandı.  "UKRAYNA'NIN GELECEĞİ NATO'DADIR" Ukrayna'ya 2008 Bükreş Zirvesi'ndeki NATO taahhüdünün anımsatıldığı bildiride, "Ukrayna'nın kendi güvenlik düzenlemelerini seçme hakkını tamamen destekliyoruz. Ukrayna'nın geleceği NATO'dadır" denildi. Ayrıca bildiride, Montrö Boğazlar Sözleşmesine verilen desteğin altı çizilerek, Karadeniz'deki gelişmelerin takip edileceği belirtildi.  RUSYA'YA SAVAŞI DERHAL DURDURMA ÇAĞRISI NATO liderleri, 24 Şubat 2022 itibarıyla Ukrayna'ya topyekun işgal girişimi ve savaş başlatan Rusya'ya karşı bölgedeki gerginliğin azaltılması için iletişim kanallarının açık tutulacağını ifade etti. Rusya'nın Kırım dahil Ukrayna topraklarındaki yasa dışı ilhakının tanınmayacağı, Rusya'nın savaş suçları için hesap sorulacağı vurgulanan bildiride, savaşın derhal sonlandırılması ve Rus kuvvetlerinin Ukrayna'dan çekilmesi için çağrı yapıldı. Ukrayna'nın güvenliğine atıf yapılan bildiride, "Ukrayna'nın NATO ile daha fazla bütünleşmesini desteklemek için genişletilmiş bir destek paketi üzerinde anlaştık. Siyasi diyalog, angajman, işbirliği ve Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik'teki NATO üyeliği hedeflerini ilerletmek için müttefikler ve Ukrayna'nın eşit üyeler olarak oturduğu yeni bir ortak organ olan NATO-Ukrayna Konseyi'ni kurmaya karar verdik" ifadelerine yer verildi. "RUSYA'NIN NÜKLEER SİLAH NİYETİNİ KINIYORUZ" Öte yandan, Rusya'nın Belarus sınırına nükleer silah konuşlandırması konusu da bildiride yer aldı. Metinde, "Rusya'nın sorumsuz nükleer söylemlerini ve zorlayıcı nükleer sinyallerini kınıyoruz" vurgusu yapıldı. "Saldırgan tutumları karşısında Rusya'yı bir partner olarak göremiyoruz" sözlerinin yer aldığı bildiride, Rusya'nın saldırgan tavırlarına son vermesi gerektiği belirtildi.

Litvanya'da Bahmut'tan getirilen Ukrayna bayrağı göndere çekildi Haber

Litvanya'da Bahmut'tan getirilen Ukrayna bayrağı göndere çekildi

Aylardır beklenen Ukrayna konulu tarihi NATO Liderler Zirvesi dün Litvanya'da başladı. 31 NATO üyesi ülkenin yanında, İsveç, Güney Kore, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerinin bir araya geldiği Vilnius Zirvesi'ne, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukrayna heyeti de katıldı. "UKRAYNA'YA YENİ SİLAH TESLİMATI, NATO'YA ÜYELİK DAVETİ VE UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ" Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, NATO Liderler Zirvesi'ndeki görüşmeler öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Bugün tartışılması gereken 3 önemli konu var. Ukrayna'ya yeni silah teslimatı, NATO'ya üyelik daveti ve Ukrayna için güvenlik garantileri" değerlendirmesini yaptı. UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY, UKRAYNA'YA DESTEK KONSERİNE KATILDI Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki Ukrayna'ya destek konserinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, zirveye; Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda çözüme ve hiçbir zaman saldırgan bir devlete itibar etmeyen güçlü bir NATO’ya olan inancıyla geldiğini vurguladı.   Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Bu inancın hak ettiğimiz çözümlere olan güvene dönüşmesini istiyorum. Her bir askerimiz, her bir vatandaşımız, her bir annemiz, her bir çocuğumuz bunu bekliyor. Peki bu büyük bir dilek mi? NATO, Ukrayna'ya güvenlik sağlayacak. Ukrayna NATO'yu daha güçlü kılacak" ifadelerini kullandı.  BAHMUT'TAN GETİRİLEN UKRAYNA BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ Zelenskıy, Ukrayna'nın Rusya ile sıcak çatışma sürdürdüğü Bahmut bölgesinden Ukrayna bayrağı getirdiğini belirterek, “Bugün burada, Vilnius'ta Bahmut'tan bir savaş bayrağı var. Avrupa'nın en belirleyici savaşlarından biri orada gerçekleşti. Bu bayrak, Litvanyalıların bir daha ne Vilnius televizyon kulesinin yakınında ne de başka bir şehirde Ruslarla savaşmak zorunda kalmayacağı anlamına geliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın konuşmasının ardından Bahmut'tan getirilen bayrak Ukrayna Milli Marşı ile göndere çekildi.  VİLNİUS ZİRVESİ BUGÜN KAPANIŞINI YAPACAK Vilnius Zirvesi'nde Ukrayna'nın NATO üyeliği süreci, Ukrayna'ya verilecek askeri destek paketi ve NATO standartlarındaki teçhizatı, NATO'nun Rusya'ya karşı 3 bölgede yürüteceği savunma ve caydırıcılık hususundaki gizli planları masaya yatırılıyor. Zirvenin ikinci gününde de liderler ikili görüşmeler yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Biden ile görüştü Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Biden ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO çatısı altında başlayan Vilnius Zirvesi kapsamında dün akşam ABD Başkanı Joe Biden ile LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'nde görüştü. Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle kendisini arayarak tebrik eden Biden'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin olarak, "Siyasi, ekonomik, ticari ilişkiler, güvenlik alanında işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı" bilgisi verildi. ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ İkilil görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.  BIDEN, ZİRVEYİ TARİHİ OLARAK NİTELENDİRDİ Biden ise Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, yürüttüğü diplomasiden dolayı Erdoğan'a teşekkür etti. Başkan Biden, NATO Zirvesi'ni "tarihi" olarak niteleyerek ittifak savunmasını güçlendirmeye olan taahhütlerini yineledi. Biden ayrıca ABD'deki 2024 Başkanlık seçimleri için başarılar dileyen Erdoğan'a, "Önümüzdeki beş yıl içinde sizinle bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum" dedi. Cumhrubaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı paylaşımında, "Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. NATO Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. ???????????????? pic.twitter.com/wsoyoga85u — Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 11, 2023

Haber

"NATO, zirveyi Vilnius'ta düzenleyerek Rusya’ya sağlam bir mesaj verdi"

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, NATO'nun tarihi nitelikteki Vilnius Zirvesi'ni Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi. Rusya'nın Ukrayna topraklarının tamamında başlattığı savaşın ardından NATO'nun en geniş çaplı zirvesi, 11-12 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapıldı. Savunma ve Ukrayna'ya destek konulu zirveye, 31 NATO üyesi ülke, Ukrayna, İsveç, Güney Kore, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda liderleri katıldı. Dr. Bezikoğlu, 11 Temmuz 2023'te Litvanya'da başlayan zirve hakkında merak edilenleri cevapladı. QHA'nın röportajı şu şekilde: QHA: Ukrayna gündemini taşıyan Vilnius Zirvesi’nin sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? NATO'nun Ukrayna'ya bazı güvenlik garantileri vereceğini bekliyorum. Biden'ın (ABD Başkanı Joe Biden) söylediğine göre Ukrayna'nın kendini savunma kapasitesini artıran ve bunu garanti eden bir formülün ortaya çıkacağını düşünüyorum. Fakat bunun ayrıntıları zirvede liderler arasındaki pazarlıklarla oluşacak bir durum. Türkiye'nin ilk defa Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunu açık bir şekilde deklare etmesi bence çok önemli. Türkiye'nin hem İsveç'e yönelik hem de Ukrayna'ya yönelik bu tutumunun büyük bir değişim olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Türkiye, uzun zamandır Rusya ve Ukrayna'yı dengeleyerek ilişkiyi götürmeye çalışıyordu. Fakat, şu anda Ukrayna'dan yana açık bir destek olduğunu görebiliriz. QHA: Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya’ya yönelik tutumu nasıl bir değişim yaşadı? Türkiye Cumhuriyeti, dengeli bir ilişki yürütmeye çalışıyordu fakat son olarak Wagner olayından sonra Putin yönetiminin ve Rusya'nın biraz kan kaybettiğini söyleyebiliriz. Ayrıca Türkiye'nin tabii ki, NATO'nun kendisine sağlayacağı önemli askeri imkanları da daha çok yeni yönetimle gördüğünü özellikle F-16'lar hakkında ilerlemeler kaydedeceğini düşündüğünü anladık. QHA: NATO üyesi ülkeler Ukrayna’nın katılımı için çaba sarf ediyor mu? Savaşın bitmesiyle Ukrayna hemen NATO üyesi olabilir mi? Bu zirveyle şimdiden Ukrayna'ya NATO-Ukrayna ortaklığı şeklinde özel bir statü verildi. Savaşın sonrasında direkt üye olmasa bile eninde sonunda üyeliğe giden bir yolun açıldığını söyleyebiliriz. Fakat bu üyeliği hemen vermemelerinin sebebi, Rusya'nın savaşı donmuş bir çatışmaya çevirip iyice uzatmak/yaymak taraftarı olacağı yönünde. Bu ikilemden dolayı NATO'nun açık bir söz vermekten çekindiğini söyleyebiliriz. Diğer yandan en önemli sebebi ise Rusya'nın sahip olduğu nükleer silahlar. NATO, Ukrayna'yı şu anda ya da savaş içerisinde herhangi bir noktada alarak ona açık bir çek vermesi durumunda Rusya ile nükleer savaşın başlaması tehdidinden korkmaktadır. QHA: Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda kesin bir tarih yok öyleyse... Ukrayna'nın NATO üyeliği hakkında belirli bir tarih yok. Ancak, Ukrayna'nın NATO üyeliği veya Avrupa'nın Ukrayna'yı kabul etmesi de çok bellidir. Fakat bunun kısa bir dönemde olacağını söyleyemeyiz. Ama neredeyse NATO üyeliğine yakın güvenlik garantilerinin verileceğini düşünüyorum. Zirveden Rusya'ya karşı olarak Avrupa'nın birliği konusunda kararlılık sergilenmesini bekliyorum. Zirvenin Vilnius'ta olması çok önemli. Çünkü Baltık ülkeleri de tarihte Sovyetler Birliği tarafından işgal edildiği için bu tehdidi en sıcak hisseden ülkeler. Sanırım burada NATO, Rusya'ya karşı durduğu konusunda çok sağlam bir mesaj verdi.

Almanya'dan Ukrayna'ya yeni askeri destek paketi Haber

Almanya'dan Ukrayna'ya yeni askeri destek paketi

Aylardır beklenen NATO çatısı altındaki Vilnius Zirvesi bugün Litvanya'da başladı. 31 NATO üyesi ülke ile Japonya, Güney Kore, İsveç, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerinin katıldığı zirvede, 24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna için askeri yardım paketleri görüşülüyor.  ALMANYA, UKRAYNA'YA YENİ ASKERİ DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI Zirveye katılan Almanya, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için 700 milyon avro değerinde yeni destek paketini açıkladı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius yaptığı açıklamada, "Bugün Vilnius'ta Rusya'nın saldırısına karşı Ukrayna'yı desteklemek için başka bir paket oluşturabildiğimiz için çok mutluyum. Paket, Ukrayna'nın önceliklerine hizmet edecek. Hava savunması, tanklar, toplar... Paket yaklaşık 700 milyon euro değerinde. Bunu yaparak Ukrayna'nın sürdürülebilirliğini güçlendirmeye önemli bir katkıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.  Almanya, askeri destek paketi kapsamında 2 Patriot Hava Savunma Sistemi bataryası, 40 Marder zırhlı muharebe aracı, 25 Leopard 1 muharebe tankı, 5 kurtarma tankı, 25 bin mermi, kapsamlı keşif ve insansız hava aracı savunma paketi ve bir Luna insansız hava aracı sistemi, bir sahra hastanesi için alt bileşenleri Ukrayna'ya gönderecek.  Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un destek paketini bugün NATO Zirvesi'nde resmen açıklayacağı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.