SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan Ukrayna desteği: Her bağımsız ülke kendi yolunu seçer

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO İttifakı'na üye olması gerektiğini, her bağımsız ülkenin kendi kaderini belirleme hakkı olduğunun altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'dan Ukrayna desteği: Her bağımsız ülke kendi yolunu seçer

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın tam üyeliği için değerlendirmede bulundu. ABD merkezli basın kuruluşu Fox News'e 27 Ocak'ta demeç veren Stoltenberg, NATO'nun amacının savaşları durdurmak olduğunu söyledi.

"HER EGEMEN ULUSUN KENDİ YOLUNU SEÇME HAKKI VARDIR"

Ayrıca Ukrayna'nın NATO'da olmasının Avrupa ülkeleri ve ABD için iyi bir şey olduğunu dile getiren Stoltenberg, "Ben Rusya'ya sınırı olan Norveç'denim. Norveç NATO üyesi bir ülke olduğunda, Sovyetler Birliği bunu provokasyon olarak nitelendirdi. Bu bir provokasyon değildi, her egemen ulusun kendi yolunu seçme hakkıydı. Norveç'in kendi yolunu seçme hakkı vardı. İsveç, Finlandiya ve Ukrayna gibi" ifadelerini kullandı. 

"BUGÜN UKRAYNA YARIN TAYVAN OLABİLİR"

Stoltenberg, Rusya'nın amacına ulaşamaması tıpkı Çin yönetimi gibi otoriter rejimlere teşvik olamayacağını vurgulayarak, "Bugün Ukrayna yarun Tayvan olabilir" dedi. Stoltenberg, "Dolayısıyla bu bizim ve ABD için Ukrayna'yı desteklemek ve onu belirli bir aşamada İttifak'ın tam üyesi olmaya davet etmek için iyi bir neden" ifadesine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.