SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan AB ülkelerine girişi kolaylaştıran Ulusal Kart programına Rusya'yı da dahil etti!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Rusya ziyaretinden sonra hükûmet çalışma ve ikâmet iznini ile AB üyesi ülkelere girişi kolaylaştıran "Ulusal Kart" programına Rusya ve Belarus'u dahil etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan AB ülkelerine girişi kolaylaştıran Ulusal Kart programına Rusya'yı da dahil etti!

Rus yanlısı Viktor Orban'ın idaresindeki Macaristan'da Rus ve Belaruslu aile ve işçilere yönelik bir karara imza atıldı. Ruslar ve Belaruslular ülkede yabancı kişilerin ikâmetini ve çalışma izinini kolaylaştıran "Ulusal Kart" programına dahil edildi.

RUSYA VE BELARUS DA ULUSAL KARTA PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ

Alman basını Deutsche Welle (DW) söz konusu kararın Orban'ın Rusya ziyaretinden hemen sonra geldiğinin altını çizdi. Daha önce ulusal kartların Sırbistan ve Ukrayna'ya yönelik olduğu ancak 9 Temmuz 2024 itibarıyla Rusya, Belarus, Bosna-Hersek, Moldova, Kuzey Makedonya ve Karadağ vatandaşları için de geçerli olduğu ifade edildi.

TERÖRSİT RUSLARIN AB ÜLKELERİNE GİRİŞİNDEN ENDİŞE DUYULUYOR

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yönelik seyahati kolaylaştıran ulusal kart sahiplerine karşı ciddi güvenlik sorunları olacağı belirtiliyor. Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Sergey Lagodinsky, Alman RND kanalına verdiği demeçte Macar "ulusal kartı" sahiplerinin ek güvenlik kontrolleri olmadan AB ülkelerine seyahat edebileceğini dile getirdi. Lagodinsky, casus ve terörist Rusların AB üyesi ülkelere girebileceğinden endişe duyduğunu vurguladı. 

AB üyesi ülkeler, işgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekûn saldırının ardından Rus vatandaşların ülkeye girişi konusunda yaptırım kararı almıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.