SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore, ordusunu Ukrayna'ya karşı savaşa gönderiyor

Kim Jong-un idaresindeki Kuzey Kore, ordusunu Rusya saflarında Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere Donetsk bölgesine gönderecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore, ordusunu Ukrayna'ya karşı savaşa gönderiyor

Terörist devlet Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 19 Haziran 2024 tarihinde Moskova ve Pyongyang arasında stratejik bir savunma anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmanın bir parçası olarak Kuzey Kore ordusuna bağlı askerî birliklerin temmuz ayının başında Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki işgalci Rus güçlerine katılacağı öğrenildi.

PENTAGON SÖZCÜSÜ PAT RYDER 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Pat Ryder, 25 Haziran 2024 tarihli konuşmasında, Kuzey Kore birliklerinin Ukrayna'daki savaş alanında Rus güçlerine katılmaları halinde savaş zayiatı haline geleceklerini söyledi. Ryder, "Kuzey Kore askerî personel yönetiminin yerinde olsaydım, kuvvetlerimi Ukrayna'ya karşı yasa dışı bir savaşta yem olarak gönderme konusundaki seçimlerimi sorgulardım." dedi.

"RUS REJİMİ BAŞKANI VLADİMİR PUTİN"

Ayrıca Alman Köşe Yazarı Jürgen Navedt konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore birimleri, Kim Jong-un'un yakın zamanda Rus rejimi Başkanı Vladimir Putin ile imzaladığı askerî ittifakın bir parçası olarak temmuz ayı başlarında Donetsk'te görünebilir." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore ordusunun mühendislik birimlerinin de Ukrayna'ya karşı savaşa gönderilmesi, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Samuel Ramani tarafından bildirildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.